Antena Meniu Search
x

Video Cine planifică vacanţa în cuplu. Tendinţa în România e clară: "Eu nici nu ştiu unde mă duc!"

Spunem vacanţă şi ne gândim la relaxare. Însă planificarea vacanţei poate fi subiect de discuţii interminabile în cuplu. Care e destinaţia, cine ia biletele de avion, câţi bani cheltuim. Un studiu făcut de o agenţie de turism arată cum se împart deciziile la doi. La final, însă, important e ca toată lumea să fie fericită şi relaxată.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 01.08.2023, 14:13

Vezi și

Româncele ştiu ce vor când vine vorba de vacanţe. În sezonul estival, în aproape 60% dintre familiile şi cuplurile care au rezervat un sejur pe litoralul românesc, de exemplu, femeile au ales destinaţiile şi tot ele s-au ocupat şi de hotel. Bărbaţilor pare că nu le displace situaţia. 

"Ea organizează, eu nu ştiu unde mă duc!"

"Păi ia uitaţi-va, nu vedeţi? Ea organizează, eu nici nu ştiu unde mă duc! E doar o surpriză!", spune un bărbat. "Destinaţia o alege soţia şi restul, zboruri şi astea mă ocup eu!", povesteşte altcineva.

"Specialiştii în turism spun că, de obicei, bărbaţii nu achiziţionează o vacanţă înainte de a se consulta cu partenera, iar destinaţiile preferate de aceştia sunt cele în care se relaxează", transmite Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

"Avem cazuri în care domnii vin să achite şi nu ştiu pentru ce achită, pentru că doamnele sunt cele care organizează vacanţa familiei. Eu cred că şi dacă nu le place extrem de mult ceea ce a rezervat femeia, domnii nu prea au tendinţa să vină şi să spună. Se supun cumva", crede Cristina Pripas, proprietar agenţie de turism. 

"Femeile, statistic vorbind, sunt mai analitice şi analizează destinaţia în funcţie şi de specificul familiei, pentru că putem vorbi de cupluri de tineri, putem vorbi de familii cu copii mici, cupluri cu copii mai mari. Normal că se verifică şi disponibilitatea restaurantelor, facilităţilor medicale", spune Traian Bădulescu, PR Agenţia Naţională a Agenţiilor de Turism.

Alţii îşi planifică vacanţa împreună

Există şi parteneri care preferă să-şi planifice concediul împreună. Printre destinaţiile de vacanţă preferate de femei se numără Grecia sau Spania, iar bărbaţii preferă mai degrabă Turcia, pentru confort, dar şi Portugalia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cine planifică vacanţa în cuplu. Tendinţa în România e clară: "Eu nici nu ştiu unde mă duc!"