Antena Meniu Search
x

Video Cea mai mare poiană de narcise din Europa se află în Braşov. Turiştii nu au voie să rupă florile

Delicate, dar rezistente, cu un parfum ameţitor. Cea mai mare poiană de narcise din Europa îşi arată splendoarea la Braşov. Turiştii sunt fascinaţi de peisaj, iar pădurarii se asigură că din rezervaţie nu pleacă nimeni cu braţele pline de suveniruri. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.05.2023, 20:20

Vezi și

Splendoare în iarbă în Dumbrava Vadului. La 65 de kilometri de Braşov, spre Făgăraş, milioane de narcise încântă turiştii, în cea mai mare rezervaţie de acest fel din Europa.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Există câteva săptămâni pe an în care Dumbrava Vadului se transformă cu adevărat într-o Dumbravă Minunată. Atât de mari și de frumoase sunt covoarele de narcise, răspândite la umbră de stejar și mesteacăn. 

Poiana Narciselor este arie naturală protejată încă din anul 2000. Pe aproape 400 de hectare, florile delicate, cu miros ameţitor, sunt o bucurie pentru simţuri.

Vizitarea rezervaţiei, gratuită

Pe acelaşi subiect

Turistă: Venim aproape în fiecare an, că ne place. Suntem din zonă şi venim să vedem minunile astea.

TuristA fost foarte frig şi probabil că din cauza asta nu s-au deschis în totalitate.

Turist: S-a schimbat mult şi e curăţenie. E foarte bine că s-au făcut aleile astea şi nu mai dă voie la lume să le adune, să le smulgă. 

Pădurarii se asigură că cei care ajung în poiană admiră de la distanţă minunile naturii. În România, cresc zeci de specii de narcise. Până spre finalul lunii iunie, turiştii se pot bucura de spectacolul din Poiana Narciselor. Vizitarea rezervaţiei este gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Cea mai mare poiană de narcise din Europa se află în Braşov. Turiştii nu au voie să rupă florile