Antena Meniu Search
x

Cel mai mare oraş întins pe două continente e la 1,5 ore de Bucureşti. De ce românii trebuie să-l viziteze

Tot mai mulţi români s-au obişnuit să-şi petreacă vacanţele în străinătate şi, din diferite motive, financiare sau altele, cele mai apreciate destinaţii sunt cele mai apropiate, inclusiv Istanbul, cel mai mare oraş întins pe două continente.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 13:21

Românii pot ajunge doar în aproximativ 90 de minute, cu avionul, de la Bucureşti la Istanbul
Românii pot ajunge doar în aproximativ 90 de minute, cu avionul, de la Bucureşti la Istanbul - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Istanbul se află doar la ceva mai mult de 600 de kilometri de Bucureşti.

După Revoluţia din 1989, românii au prins tot mai mult gustul călătoriilor peste hotare. Evident, cele mai multe dintre aceste călătorii au avut ca principal scop petrecerea vacanţei în străinătate, respectiv descoperirea de noi locaţii şi emoţii ori producerea de amintiri deosebite.

Chiar dacă putem spune, fără mari emoţii, că românii au ajuns în toate colţurile lumii, cele mai apreciate destinaţii rămân cele situate în apropierea ţării noastre, iar una dintre aceste destinaţii preferate de români este Istanbul, cel mai mare oraş întins pe două continente.

Istanbul, oraşul împărţit între Europa şi Asia

Istanbul este unul dintre cele doar câteva oraşe din lume care sunt situate pe două continente. O parte a oraşului Istanbul este situată în Europa, iar cealaltă parte a oraşului este situată în Asia. Cele două părţi sunt legate în principal prin două poduri

Pe acelaşi subiect

Doar alte câteva oraşe se află într-o situaţie similară. Printre acestea regăsim Orenburg şi Magnitogorsk, ambele din Rusia, şi Atyrau, din Kazahstan, toate împărţite între Europa şi Asia, dar şi Suez, din Egipt, oraş împărţit între Africa şi Asia.

Ce are de oferit Istanbul

Putem spune fără mari probleme că Istanbul are de oferit de toate pentru toţi. Evident, cei mai mulţi dintre turişti preferă partea europeană a oraşului, pentru istoria sa şi obiectivele situate în această zonă.

Totuşi, Istanbul înseamnă, în principiu, o pleiadă întreagă de senzaţii deosebite, mirosuri atrăgătoare, gusturi rafinate şi aşa mai departe. Pentru că în Istanbul puteţi încerca tot felul de delicii culinare, oraşul fiind şi o adevărată capitală a mirodeniilor.

Nu în ultimul rând, Istanbul poate fi inclusiv o atracţie deosebită pentru iubitorii sportului, fiind gazda unor echipe de fotbal de top, Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş, dar şi gazda unor evenimente de top.

Dintre obiectivele turistice pentru care este renumit Istanbulul amintim Moscheea Albastră, Hagia Sophia, Palatul Topkapi, Piaţa Taksim, Marele Bazar sau Piaţa de condimente.

Istanbul, oraş situat la 1,5 ore de Bucureşti

Ca să ajungi la Istanbul este relativ simplu. Evident, cel mai uşor se ajunge cu avionul, existând curse regulate cel puţin între Bucureşti şi Istanbul. Iar durata unei astfel de curse nu poate să depăşească, în mod normal, mai mult de 1,5 ore.

Mulţi români preferă să meargă chiar cu maşina personală până la Istanbul. Vorbim, în principiu, de un drum care ar trebui să dureze în jur de 9 ore, distanţa fiind una relativ mică, puţin peste 600 de kilometri. Doar Bulgaria stă între România şi Turcia, deci doar această ţară terţă trebuie străbătută pentru a ajunge într-un final la destinaţie.

Există însă şi curajoşi care, mai ales vara, caută să parcurgă distanţa dintre Bucureşti şi Istanbul cu trenul. Culmea, deşi vorbim măcar teoretic de o distanţă mai mică de parcurs, durata călătoriei este mult mai mare. Asta şi pentru că este foarte probabil să existe necesitatea de a schimba trenul de mai multe ori, astfel că putem ajunge la o călătorie de cel puţin 20 de ore.

Condiţii pentru a intra în Turcia

Pentru a intra în Turcia şi, implicit, pentru a ajunge la Istanbul aveţi nevoie de paşaport. Dar nu orice paşaport ci unul care să aibă cel puţin o filă goală şi care să mai aibă o valabilitate de cel puţin 150 de zile de la momentul intrării pe teritoriul Turciei.

Românii care călătoresc în Turcia în scop turistic nu au nevoie de viză pentru a pătrunde pe teritoriul Turciei, dar perioada de şedere nu poate să depăşească 90 de zile într-un interval de şase luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Cel mai mare oraş întins pe două continente e la 1,5 ore de Bucureşti. De ce românii trebuie să-l viziteze