Video Cherhanale pline ochi şi în extrasezon. Bucătarii îşi impresionează clienţii cu mâncăruri gătite direct în faţa lor: ''Ideea este genială''
Marea este terapie! Nu doar vara, ci și în anotimpurile reci. Toamna, forfota se mută de pe plajă, în cherhanale. La mare căutare sunt zonele mai puţin aglomerate şi cu plaje sălbatice, precum Vadu şi Corbu.
În extrasezon, restaurantele se străduiesc să își impresioneze clienții cu reţete reinterpretate. Bucătarii au făcut un experiment cu borşul
Denis Stamatescu, bucătar: Avem caras, avem roşioară, avem scrumbie, avem scorpie. Peşte de Marea Neagră, peşte de apă sărată şi peşte de apă dulce. Este un borş mai aparte. Nu este un borş tradiţional lipovenesc.
Cu cât are mai multe soiuri de peşte, cu atât e mai gustos la final, ne explică bucătarii. Aşa că au adăugat peste zece soiuri de peşte. Peştele fierbe la foc domol, pe lemne. Apoi se scoate și se lasă la odihnit, timp în care legumele își îmbină aromele și culorile.
''Ideea în sine este genială. Venim aici foarte des să mâncăm. Faptul că găteşte în faţa noastră cu produse proaspete nu face decât să ne facă să aşteptăm cu nerăbdare produsul final.''
Cât costă o noapte de cazare la cherhana
Un nou concept în cherhanalele de pe litoral sunt brunch-urile care sunt organizate în fiecare weekend şi unde pot fi găsite şi gustate tot felul de salate, dar şi specialităţi din peşte. Cine se îndrăgostește de marea agitată poate rămâne şi peste noapte.
Marian Scarlat, patron cherhana: Vom oferi gama completă de produse care deja ne-au consacrat. Înceâpând cu felurile de peşte din Marea Neagră pe care le pot prinde pescarii în această perioadă. Noi dispunem şi de spaţii de cazare. Avem 14 camere care stau la dispoziţia oaspeţilor.
O noapte de cazare la o cherhana de pe malul mării costă în jur de 200 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰