Cinci motive să vizitezi Brașovul iarna
Orașul Brașov are o istorie bogată, fiind atestat istoric în anul 1235, sub numele de Corona, și a reprezentat încă din perioada medievală un important centru economic, politic și comercial în special datorită așezării sale geografice. ”Orașul de sub Tâmpa” și-a păstrat farmecul peste ani și ne fascinează astăzi cu clădirile încărcate de istorie și străduțele pietruite care îți poartă pașii spre faimoasa Piața Sfatului.
Brașovul este acel oraș pe care neapărat trebuie să-l vizitezi iarna, atunci când acoperișurile clădirilor se îmbracă în alb și brazii se apleacă sub greutatea zăpezii. Iată câteva dintre cele mai importante obiective turistice din Brașov.
1. Piața Sfatului
Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brașov, care atrage mii de turiști în fiecare an, indiferent de sezon. În trecut, în Piața Sfatului se organizau târguri și aici se întâlneau negustori din regiunile vecine. În zilele noastre, piața a devenit loc de promenadă, cu numeroase localuri în care turiștii se pot relaxa. Tot aici găsim o mulțime de monumente istorice importante pentru istoria orașului precum: Casa Sfatului, care se află chiar în mijlocul pieței, Casa Negustorilor, Casa Filstich Plecker, Casa Mureșenilor, Casa Seuler, Muzeul Civilizației Urbane Brașov.
2. Biserica Neagră
Biserica Neagră se află chiar în centrul vechi al orașului Brașov. Impunătoare prin dimensiuni și aspect, Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din țară, datând din secolele XIV – XV. Denumirea de Biserica Neagră provine de la incediul din anul 1689 care a afectat întreaga clădire, înegrind zidurile bisericii. În interior acesteia se regăsește cea mai mare orgă încă funcțională din cele 140 construite de maeștrii familiei Buchholz, și cea mai mare colecție orientală de covoare din sudestul Europei. Cel mai bun moment pentru a vizita Biserica Neagră este cel în care sincronizezi vizita cu un concert de orgă. Concertele de orgă au loc cu regularitate încă din anul 1953, în perioada verii desfășurându-se de trei ori pe săptămână.
3. Muntele Tâmpa
Muntele Tampa este un reper pentru Brașov și oferă o priveliște superbă asupra orașului. Muntele aparține de Masivul Postăvaru și are o înălțime de aproximativ 960 de metri. E ușor de parcurs atât de turiști experimentați cu muntele cât și de excursioniști fără echipamente speciale, ceea ce îl face extrem de popular în rândul turiștilor. Pe Muntele Tâmpa se află o rezervație naturală care poate fi explorată pe jos sau cu telecabina, care face legătură între cabana Casa Pădurarului și Restaurantul Panoramic din vârf. Odată ajuns sus, te vei bucura de o superbă panoramă a orașului și a împrejurimilor. Muntele Tâmpa deține dublu statut de protecție: rezervație naturală și arie protejată de importanță comunitară ca urmare a valorii conservative deosebite recunoscute la nivel național și în context comunitar și internațional.
4. Strada Sforii
Între străzile Cerbului și Poarta Schei din Brașov găsim o stradă cum nu mai există alta în Europa de Est: Strada Sforii. Lungă de aproximativ 80 de metri și lată de până la 1,35 metri, această stradă a fost restaurată în 2003, pentru a arata exact ca acum 100 de ani. Au avut loc modificari majore asupra pavajului și pereților clădirilor. De asemenea, stâlpii de iluminat au fost înlocuiți cu unii cu aspect medieval. Strada Sforii este vizitată de toți turiștii care ajung în Brașov, motiv pentru care se bucură și de atenția celor mai pricepuți fotografi.
5. Parc Aventura
La marginea orașului Brașov există o mică oază de distracție și relaxare în mijlocul naturii. Parc Aventura se întinde pe o suprafață de 2,5 hectare de pădure și conține 120 de platforme, 130 de jocuri, plus o tiroliană peste lac.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰