Antena Meniu Search
x

Video Clisura Dunării, oază de relaxare pentru turiştii sătui de litoral. Preparate delicioase, peisaje spectaculoase şi condiţii ca în Grecia

Clisura Dunării este una dintre cele mai frumoase zone din ţară, iar acest lucru este dovedit de numărul mare de turişti care aleg sa îşi petreacă vacanţa acolo. Peisaje magnifice, înconjurate de apă şi munte, vin la pachet cu relaxarea şi distracţia. Însă nu totul este roz. Drumul Naţional 57, care leagă Orşova de Oraviţa... arată dezolant, iar şoferii se plâng că îşi distrug autoturismele. 

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 11:50

Vezi și

Clisura Dunării a devenit, în ultimii ani, una dintre cele mai căutate atracţii turistice din ţară. Turiştii care vin aici se bucură de apă, plimbări cu barca, drumeţii şi peisaje spectaculoase. La toate acestea, se adaugă preparatele delicioase din peşte.

Reporter: E o vacanţă ca afară?

Turist: Da, putem spune că e o vacanţă ca afară. Atmosfera poate să fie ca a Greciei. 

Activităţile care îi aşteaptă pe turişti

Pe acelaşi subiect

Plimbările cu barca pe apă reprezintă una din atracţiile Clisurii şi dacă ai plecat pe apă, nu ai cum să nu vizitezi peşterile din zona. Pasionaţii de adrenalină pot opta pentru plimbări cu ambarcaţiuni mai rapide sau diverse sporturi pe apă.

Alin Subţire, reprezentant turism Clisura Dunării: Am pregătit pachete pentru ei cu traversări de peşteră, cum este Peştera Policoacea. Trasee de drumeţii pe patoul Ciucaru Mare, Ciucaru Mic.

După celebrele plimbări pe apă, urmează relaxarea, iar hotelierii s-au pregătit din plin pentru întâmpinarea oaspeţilor.

Cătălin Oniga reprezentant turism Clisura Dunării: Avem o piscină cu apă sărată, o chestie unică în zonă şi în plus faţa de asta avem şi o locaţie extraordinară şi încă o chestie Studio 63. Este o cameră foarte mare de 60 de metri pătraţi cu o vedere panoramică asupra Dunării. 

Octavioan Leca, reprezentant turism Clisura Dunării: Tarifele în această perioadă pleacă undeva de la 400 de lei camera cu mic dejun.

Iar dupa distracţie, urmează mesele copioase. Vedeta zonei este peştele.

Drumul plin de gropi ţine turiştii departe

Însă nu totul este roz. "Poarta de intrare" în Clisura Dunarii - Drumul Naţional 57 - arată, pe porţiuni extinse, ca după bombardament. Şoferii se plâng că ajung să îşi strice maşinile pe acest drum. 

Şofer: E jale, de când am terminat eu liceul e aşa drumul. De 12 ani de zile.

Problemele pe acest sector de drum au apărut în toamna anului 2013, atunci când, la ieşire din Orşova spre Clisura Dunării au avut loc alunecări de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Travel » Clisura Dunării, oază de relaxare pentru turiştii sătui de litoral. Preparate delicioase, peisaje spectaculoase şi condiţii ca în Grecia