Antena Meniu Search
x

Video Cum călătoresc în străinătate turiștii români nevaccinați. Italia, Franţa, Spania cer testare din două în două zile

Turismul se simte altfel pentru nevaccinaţi. Doar 3 din 10 români s-au imunizat, iar asta înseamnă că doar 3 din 10 persoane pot călători fără griji. Fără un test PCR negativ, lumea le rămâne inaccesibilă. Culmea, dacă se testează, nevaccinaţii pot mânca la restuarant, dar nu în Bucureşti, ci în afara graniţelor.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 10.10.2021, 20:55

Vezi și

O plajă exotică sau un city break sunt planuri de vacanţă la un test PCR distanţă pentru nevaccinaţi. Paradoxal, nu pot mânca la restaurant în Bucureşti sau într-un loc cu incidenţa mai mare de 6 la mie. Dar, cu un test PCR negativ, o pot face într-o altă capitală europeană.

Roxana Ilinca,specialist în turism: ”Italia, Franţa, Spania ne aşteaptă fără vaccin cu o singură condiţie: la intrarea în aeroport să fim testaţi. Dacă îşi doresc să meargă la restaurante, cinematografe, muzee, trebuie să se testeze din două în două zile”.

Ştefan şi gaşca lui de prieteni îşi fac deja planuri de vacanţă pentru sărbători. Niciunul nu este vaccinat, aşa că nu au prea multe opţiuni.

Românii nevaccinați, nevoiți să se testeze înaintea unei călătorii în străinătate

Pe acelaşi subiect

Ştefan, turist: ”Unele ţări nu ne permit intrarea doar cu test RT PCR, iar noi cum suntem nevaccinaţi, decât să facem o prostie am zis să apelăm la o agenţie de turism”.

Aeroportul e plin de oameni nevaccinaţi, dar testaţi. Cum testarea înseamnă costuri suplimentare, unii aleg să se vaccineze tocmai pentru a nu se simţi îngrădiţi.

Turistă: ”În ziua de azi nu poţi face aproape nimic fără vaccin. Altfel nu mă vaccinam”.

Egiptul, Kenya și Maldive, printre destinațiile care acceptă turiști cu testul PCR

Roxana Ilinca, specialist în turism: ”Egiptul este din nou destinaţie preferată de turiştii români pentru că se permite accesul doar pe baza testului PCR. Acelaşi lucru se aplică şi în Tanzania, Kenya Maldive, Seychelles, accesul se face tot doar în baza testului”.

O destinaţie mai relaxată ar fi şi Mexicul. Dar drumul până acolo nu e pentru toţi.

Dumitru Luca, preşedinte ANAT: ”Ca să ajungă acolo trebuie să îndeplinesc condiţiile pe care mi le impune compania aeriană şi ştim că aproape niciuna nu mai admite la bord turişti nevaccinaţi şi netestaţi”.

Şi Turcia rămâne una dintre ţările preferate de români, asta şi pentru că putem merge cu un simplu test antigen, care costă mai puţin de 100 de lei.

Pentru cei vaccinaţi, lumea e deschisă. Deşi mai sunt câteva ţări care le cer şi celor imunizaţi test PCR negativ la sosire, cum ar fi Marea Britanie, Thailanda, Seychelles sau Iordania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Cum călătoresc în străinătate turiștii români nevaccinați. Italia, Franţa, Spania cer testare din două în două zile