Antena Meniu Search
x

Video Curaj nebun sau inconştienţă? Cum ajung să se aventureze turiştii pe munte fără echipament corespunzător

Drumeţiile prin pădure sau traseele spre obiectivele turistice precum vârful Moldoveanu, din Făgăraș, sau punctul Babele, din Bucegi îi atrag ca un magnet pe turişti. Cei mai mulţi, însă, nu se echipează potrivit, iar asta poate fi un pericol mare. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 15.08.2022, 14:22

Vezi și

A fost cel mai aglomerat weekend din an. O spun chiar oamenii care lucrează pe Valea Prahovei. Însă, acest lucru se vede şi după numărul de situaţii de urgenţă unde salvamontiştii au fost nevoiţi să intervină. Doar ieri au fost 7 intervenţii de acest fel.

Din fericire nu a fost vorba despre cazuri grave, dar cauzele situaţiilor de urgenţă sunt repetitive. Fie este vorba despre oameni care şi-au supraestimat calităţile fizice, oameni care nu s-au informat suficient şi s-au rătăcit, fie oameni care nu s-au echipat suficient, mai ales pe traseele dificile. Salvamontiştii spun că întotdeauna echipamentul trebuie ales în funcţie de traseu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Curaj nebun sau inconştienţă? Cum ajung să se aventureze turiştii pe munte fără echipament corespunzător