Antena Meniu Search
x

Video De ce vin delfinii la malul Mării Negre, în perioada aceasta. Turiştii de pe litoral s-au bucurat de spectacol

Este ultima zi de vacanță a elevilor, iar mulți dintre ei și-au petrecut-o la malul mării, unde vremea a fost foarte frumoasă. Hotelierii spun că au avut unitățile de cazare ocupate 100% în această perioadă, mai ales că au lansat oferte speciale. Atracția principală pentru cei mai mici turiști a fost, de data aceasta, piscina. Prima imagine a dimineții a fost, însă, oferită de delfinii care au făcut spectacol aproape de mal

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 05.11.2023, 21:01

Vezi și

După furtuna de sâmbătă, turiştii şi localnicii au fost încântaţi deoportivă de vremea caldă şi însorită. "Soare şi 22 de grade Celsius. Vremea bună i-a adus pe oameni pe plajă, aici unde s-au putut bucura de câteva ore bune de relaxare. Cei mai fericiţi au fost copiii, care s-au putut juca în nisip", transmite Andreea Filip, reporter Observator.

Ultima zi de vacanţă, la mare

Mai ales că şi pentru copii, şi pentru părinţi a fost ultima zi din vacanţa de toamnă. "Foarte multe amintiri, în telefon am mai multe poze cu marea decât cu mine. Foarte tare ne place aici", spune o fată. "E foarte frumoasă şi, chiar şi în noiembrie, ne bucurăm de acest timp frumos şi de mare", zice o alta.

Mai mulţi delfini au oferit un spectacol neaşteptat aproape de malul Mării Negre, spre încântarea oamenilor aflaţi pe plajă sau a celor ieşiţi la o plimbare cu barca în larg. Mulţi s-au grăbit să filmeze acrobaţiile.

Pe acelaşi subiect

De ce vin delfinii la malul mării

"Delfinii vin la mal pentru că îşi caută hrana, îşi caută peştele şi în această perioadă foarte multe specii de peşti sunt prezente în apele un pic încălzite de soare la mal şi mai mult, e foarte multă hrană, pentru că a bătut vântul, a bătut valul", a explicat Adrian Bîlbă, doctor în ştiinţe.

Chiar dacă afară e cald, nu mai e chiar vreme de baie în mare. Aşa că mulţi s-au refugiat la centrele SPA şi la piscinele încălzite. 

  • Turist, la piscină: Am mai fost, ne place aici. Venim pentru copii, pentru aerosoli. 
  • Reporter: Ce le place celor mici să facă în piscină?
  • Turist, la piscină: Bălăceală, bălăceală. 

"Un bazin unic în Europa cu 16 zone de masaj acvatic. Avem bazinul cu tratament şi bazinul de relaxare. În bazinul de tratament regăsim furtunile pentru cervicală, avem ciuperca tot pentru cervicală, avem aici nişte alveole. Zona de kinetoterapie şi aquagym-ul. În partea aceasta avem paturi de masaj, jacuzzi-ul şi circulatorul", arată Dragoş Gheorghiu, kinetoterapeut.

Preţuri mici pe litoral în noiembrie

Turiștii se bucură de preţuri mici în această perioadă. În Mamaia, tarifele pornesc de 270 de lei camera. Oferte speciale sunt și la all-inclusive

"Pachetele au plecat de la un tarif de 327 de lei pe noapte de persoană. Au inclus bineînţeles toate mesele, bălăceala la piscină, servicii de spa cu discount suplientar şi, bineînţeles, mesele îmbelşugate care ne-au consacrat deja", spune Alexandra Bedregeanu, șef recepție.

Multe dintre hotelurile deschise în această perioadă oferă cazare gratuită copiilor şi acces la delfinariu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » De ce vin delfinii la malul Mării Negre, în perioada aceasta. Turiştii de pe litoral s-au bucurat de spectacol