Antena Meniu Search
x

Video De Paşte, un cuplu a "testat" ospitalitatea gazdelor maramureşene. Ea din Cavnic, el din Milano, s-au prins în jocul ceteraşilor

Pensiunile s-au umplut din nou de turişti, în prima vacanţă de Paşte în care n-au mai fost în vigoare restricţiile. În Maramureş, oamenii au intrat în hora ceteraşilor, care i-au atras la joc. Nu au lipsit nici bucatele tradiţionale care au făcut deliciul vizitatorilor.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 25.04.2022, 10:06

Vezi și

Veselia şi voia bună au domnit în prima zi de Paşte, într-un han tradiţional din nordul ţării. Musafirii s-au bucurat de un adevărat ospăţ din partea gazdelor. "Vreau sa spun ca este de vis, este prima oara care vin. Mâncarea foarte bună, ospitalieri", mărturiseşte o femeie.

Turiştii au venit de la sute de kilometri, în Maramureş

Mulţi au venit de la sute de kilometri distanţă pentru a gusta din preparatele maramureşene. "Practic sunt din Cavnic, el e din Italia, de la Milano. Venim aici des. La el, în primul rând îi plac costiţele de porc afumate. E mort dacă nu mănâncă", povesteşte o turistă.

După masa de Paşte, oamenii s-au încins în horă

Pe acelaşi subiect

După o masă copioasă, ceteraşii i-au invitat și pe turiști la joc. Paştele în Maramureş este presărat cu tradiţii şi obiceiuri vechi, totul spre încântarea celor prezenţi. "Am văzut obiceiuri, am văzut tradiţia baticului. M-am mişcat ... Nu ştiu dansurile de aici, eu sunt moldovean", spune, râzând, un bărbat.

Din meniu nu au lipsit pasca tradiţională, mielul umplut şi ouăle roşii. Pentru acest răsfăţ, gazdele au trudit din timp. "Asta e satisfacţia mea cea mai mare. Le promit tuturor turiştilor care vor călca în Maramureş că aşa o să îi aştept, că Dumnezeu mi-a hărăzit zile", făgăduieşte Rodica Nemeș, proprietar han. 

Cântecele tradiţionale ale ceteraşilor au răsunat toată ziua în Maramureş, iar turiştii sunt aşteptaţi în aceeaşi atmosferă şi peste câteva luni, în sezonul cald. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » De Paşte, un cuplu a "testat" ospitalitatea gazdelor maramureşene. Ea din Cavnic, el din Milano, s-au prins în jocul ceteraşilor