Antena Meniu Search
x

Destinațiile turistice ideale pentru turiștii care vor un sfârșit de an liniștit. Cât trebuie să scoată din buzunar cei care vor să fie trataţi regeşte

Turiştii care vor un sfârşit de an liniştit, departe de agitaţia din marile oraşe sau din staţiunile montane supraaglomerate, aleg zone mai liniştite. Ghimeş, Harghita, sau satul turistic Sibiel, din Sibiu, sunt două astfel de variante. Gazdele au pus la punct ultimele detalii şi promit că oaspeţii veniţi să petreacă noaptea dintre ani acolo vor fi trataţi regeşte. 

de Redactia Observator

la 31.12.2021, 12:12

Vezi și

În Harghita, la Ghimeş, Revelionul înseamnă, în primul rând, bucate tradiționale pregătite după rețetele bunicilor. Totul începe cu pregătirea pâinii de casă. Aluatul este pus la dospit cu plămădeală din cartofi şi după două ore de stat la cuptor, pâinea este numai bună de pus pe masă. Lângă pâinea unică, pe masă îşi fac loc slănina şi cârnaţii de casă, dar şi brânza scoasă direct din putină. 

Prezsmer Fülöp, gazdă: Brânză, pusă la putină, cârnaţi, caş, slănină prăjită la foc, pâine de casă. 

Gazdele le-au pregătit turiştilor şi un traseu de poveste, în care pot admira frumuseţile zonei dintr-o sanie mare, trasă de cai. 

Prezsmer Fülöp, gazdă: Suntem la cascada Iavardi. Dacă sunteţi în zonă aici, dacă veniţi în Valea Ghimeş, merită să vizitaţi cascada. 

Pe acelaşi subiect

Satul Sibiel se află într-un decor de poveste, la poalele munţilor Cindrel. Liniştea, aerul curat şi ospitalitatea gazdelor sunt principalele atuuri ale acestei zone. 

Aurel Paul, proprietar pensiune Sibiel: Aici viaţa e desfăşoară altfel, e mai molcomă. Oamenii sunt mai liniştiţi, mai aşezaţi. Atunci şi turiştii se încadrează în această atmosferă. Plus tradiţiile, obiceiurile care sunt de sărbători aici la noi în Sibiu.

Şi aici meniul este unul tradiţional cu produse obţinute în propria gospodărie. 

Adina Ciortea, gazdă: Slăninuţa, muşchiuleţul afumat şi uscat, caltabosul, pifteluţe.încercăm să oferim din toate câte puţin, ceea ce este specific locului. Ne străduim să le facem pe toate bune şi de casă. Şi bineînţeles o ţuică şi o vişinată sunt de primire pentru turiştii noştri.

În timp ce doamnele pregătesc platourile cu bunătăţi, bărbaţii fac curăţenie prin curte şi verifică cârnaţii lăsaţi Ia afumat. 

Ioan Ciortea, gazdă: S-au afumat, sunt pregătite, au din ce să se hrănească turiştii. 

Turiştii sunt încântaţi atat de gastronomia locală, cât şi de peisajele deosebite şi de ospitalitatea gazdelor. Pentru trei nopti de cazare, cu toate mesele incluse, turiştii platesc în jur de 1000 de lei de persoană. 

Revelionul acasă, în club sau pe stradă?!

Aşteptăm cele mai bune imagini pe Fii Observator. WhatsApp 0722.699.800 sau pe adresa de mail [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Destinațiile turistice ideale pentru turiștii care vor un sfârșit de an liniștit. Cât trebuie să scoată din buzunar cei care vor să fie trataţi regeşte