Antena Meniu Search
x

Video Domeniul schiabil Şureanu din Alba a primit singurul lucru care-i lipsea: "Altfel nu există viaţă în zonă"

Domeniul schiabil Şureanu din Alba are o nouă şosea de acces. Este o veste bună, mai ales că vechiul drum punea greu la încercare maşinile şi răbdarea turiştilor. Destinaţia este iubită atât de români, cât şi de străini, iar cabanierii se aşteaptă ca noul drum să atragă şi mai mulţi iubitori ai sporturilor de iarnă în zonă.

de Redactia Observator

la 09.11.2023, 08:35

Vezi și

15 kilometri de drum refăcut, de atât au avut nevoie hotelierii şi turiştii care iubesc Domeniul schiabil Şureanu pentru a fi fericiţi. Pârtiile din zonă sunt vizitate anual de mii de iubitori ai sporturilor de iarnă, inclusiv străini, dar şoseaua era până de curând mai rău decât un drum comunal. Încadrată ca drum forestier, aceasta a fost preluată de autorităţile locale de la Romsilva anul acesta. 

Drum refăcut spre pârtia de la Şureanu

"Se merge foarte bine, cu viteza a treia, nu mai trebuie să opreşti, ca să poţi să treci printr-o groapă. Este foarte bine. Pentru domeniul schiabil şi pentru zonă este pâinea zonei. Fără un drum bun nu există viaţă în zonă", spune o femeie. "Acum se circulă bine, destul de bine. E o zonă frecventată des de turişti, mai ales iarna, în sezonul de iarnă", adaugă un şofer. 

Zona splendidă, mai ales în plinul iernii, este admirată anual de cei care vin aici să practice schi sau snowboard pe cele 11 pârtii. În total, aproape 12.000 de metri pătraţi de zăpadă bătută, pregătită pentru distracţie. 

Pe acelaşi subiect

Zona, plină de cabane de 3 şi 4 stele

"Sunt acolo cabane multe, la Luncile Prigoanei, Poarta Raiului, hoteluri de 3, de 4 stele, oameni care aşteaptă să ajungă în condiţii bune acolo. Dacă noi nu putem face acest drum, înseamnă că totul moare în zonă", a declarat Constantin Jinar, primarul comunei Şugag.

"Sperăm ca în viitor să continue lucrările, aşteptăm asfaltul, să fie condiţii foarte bune de drum", spune Florin Mihălţan, reprezentant Domeniul Schiabil Şureanu.

Cu gropile acoperite şi nivelate, şoseaua dintre barajul Oașa şi Poarta Raiului din Alba este aşadar pregătită pentru cei care vor să vină în noul sezon de iarnă aici. Bucuria cea mai mare este însă a cabanierilor care spun că acum se pot lăuda cu un turism de calitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Domeniul schiabil Şureanu din Alba a primit singurul lucru care-i lipsea: "Altfel nu există viaţă în zonă"