Antena Meniu Search
x

Video Escapadă în inima munților. Locul cu peisaje de basm, unde turiștii se bucură de splendoarea naturii într-o plimbare cu vaporașul

Turiştii care nu au ajuns pe pârtie în acest weekend s-au plimbat cu vaporaşul electric pe Lacul Firiza. Temperaturile ridicate din acest început de primăvară le-a permis să se bucure de splendoarea naturii, mult mai devreme decât în anii anteriori.

de Redactia Observator

la 04.03.2024, 08:18

Lacul Firiza este un lac de acumulare construit în anul 1964. Cu o lungime de 5 kilometri şi o lățime de un kilometru, lacul este populat cu păstravi şi crapi. Locul, ascuns între munți, este escapada perfectă pentru turiștii care aleg Maramureșul ca destinație de vacanță. Flavia trăiește la Roma de aproximativ 20 de ani, iar prietenele ei au invitat-o la o plimbare cu vaporașul electric, pentru a admira împreună peisajele de vis.

Femeie: De obicei veneam aici numai să ne plimbăm. Acum e prima dată când venim aici, la vaporaş. În rest făceam numai aşa drumeţii prin pădure.

Femeie: Este vreme plăcută şi vrem să vedem. N-am mai fost. Deşi sunt din Baia Mare, n-am fost până acum cu vaporaşul acesta. Am fost cu cel de pe vremuri, din copilărie.

Cele trei prietene nu au ratat niciun moment. Au filmat și fotografiat fiecare minut din experiența inedită de care au avut parte, alături de alți turiști.

Femeie: Mi se pare o idee bună ca să ai unde să ieşi, să te plimbi cu vaporul şi să aduci musafirii care vin în vizită, să îi plimbi cu vaporaşul. Noi avem şi vacanţa în Maramureş şi, chiar dacă nu mai e de schi, măcar avem ce să facem.

Căpitanul care îi poartă pe turiști într-o lume de basm

La cârma vaporului electric este Ionel Sasu, căpitan cu experiență de aproximativ 40 de ani. El îi poartă pe turişti într-o lume de basm, un loc unde pădurea întâlnește în zare apele liniștite ale lacului de acumulare Firiza. Iar, anul acesta, călătoria pe Lacul Firiza a început mai repede.

Sincron Ioan Sasu, căpitan: Cam pe 10 februarie. Atunci s-a dezgheţat lacul şi nu mai pluteau sloiuri şi am pornit. Mult mai repede decât anul trecut. Încă erau sloiuri multe pe vremea asta.

În nicio lună, peste 400 de turiști au experimentat plimbarea cu vaporașul electric. Prețul unui bilet este de 40 de lei pentru adulți si 25 de lei pentru copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Escapadă în inima munților. Locul cu peisaje de basm, unde turiștii se bucură de splendoarea naturii într-o plimbare cu vaporașul