Antena Meniu Search
x

Video ''Este o umbră ce a mai rămas!'' Ceasul Floral, unic în România, ticăie a nepăsare. Imagini dezolante chiar în centrul Timișoarei

Timişoara este capitală culturală europeană anul acesta. Dincolo de culoarea din jurul evenimentelor, oraşul ascunde şi o altă imagine, una dezolantă, reprezentarea perfectă a nepăsării. Sunt obiective care altădată erau un spectacol în sine. Acum, sunt abandonate în paragină şi gunoaie. Unul dintre aceste obiective este celebrul Ceas Floral, unic în România, și printre puținele din Europa. De ani buni, este lăsat de izbeliște. Zona unde se află, nu departe de centrul orașului, e plină de gunoaie, iar mirosul te face să grăbești pasul. Ce spun autorităţile? Reabilitarea lui nu e o prioritate. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 07.03.2023, 17:52

Vezi și

Doua simboluri ale Timișoarei ticăie a nepăsare. Ceasul a fost construit în anii 70. Turiştii se fotografiau cu el, iar imaginea ineditului orologiu era pe cărţile poștale. Astăzi, mecanismul nu mai merge, tencuiala este căzută, iar cifrele nu se mai pot citi.

"Era printre importantele puncte, era o curiozitate, toată lumea venea să vadă ceasul.''

"Erau anumite perioade când arata superb, acum e o umbră ce a rămas. Pare foarte trist și dezolant.''

Mizerie de nedescris, noi promisiuni dinspre Primărie

Pe acelaşi subiect

În zona din spate, gunoaiele au pus stapânire. Momentan, o reabilitare nu intră în discuţie, iar autorităţile nu îl văd ca o prioritate.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei: Principalul obiectiv este sa finalizam toate obiectivele de infrastructură culturală pe care le avem, ceasul nefiind în acest moment un obiectiv. 

Ceasul floral nu este singurul simbol al Timişoarei lăsat de izbeliște. În vară, echipa Observator a filmat dezastrul de la Baza Uszoda, un loc devenit parc de distracții pentru şobolani. Autorităţile ne dădeau asigurări că peisajul se va schimba şi că zona va fi igienizată. Ba mai mult, că va fi un loc pentru activităţi culturale. 

Fostul centru de natație din Parcul Central din Timișoara rămane un loc unde mai bine nu intri. Până când autorităţile locale se ţin de cuvant, spaţiul de 4.500 de metri pătraţi rămâne doar decorul unui film de groază.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » ''Este o umbră ce a mai rămas!'' Ceasul Floral, unic în România, ticăie a nepăsare. Imagini dezolante chiar în centrul Timișoarei