Antena Meniu Search
x

Video "Facem ulei şi sirop de lavandă." O femeie din Harghita a pornit afacerea cu lavandă dintr-o întâmplare. Acum are 9000 de butaşi

Este sezonul lavandei! Iar câmpurile mov au devenit veritabile atracţii turistice. În Harghita, proprietara unei culturi a trasformat locul într-o oază de relaxare. Iar vizitatorii au parte de tot ce îşi doresc: de la o plimbare printre lanuri şi culegerea propriilor buchete, până la cadrul perfect pentru fotografii unice.

de Redactia Observator

la 05.07.2022, 09:58

Vezi și

Plantaţia de lavandă de la Cristuru Secuiesc, care are 5 ani, atrage tot mai mulţi curioşi. Atmosfera, parfumul şi cadrul perfect pentru fotografii se combină aici cu libertatea dată de natură şi aroma perfectă a florii, spun vizitatorii.

Reporter: A ieşit fotografia?

Turistă: Da. E super!

Am ales special pentru o zi liniştită, spune o femeie.

Pe acelaşi subiect

Klara Szabo, proprietara culturii: A fost o zi foarte caldă, cu 31 de grade, şi vizitatorii aleg să vină spre seară, sau dimineaţă, când soarele nu bate aşa de tare.

Un buchet de lavandă costă 5 lei 

Femeia spune că ideea cu plimbarea prin câmpul de lavandă i-au dat-o prietenii. Cei care aleg să-şi petreacă timpul aici pot culege buchete pentru o sumă simbolică: 5 lei. Îşi pot face şi coroniţe, fotografii în lan, dar îşi pot cumpăra şi produse din lavandă.

Klara Szabo, proprietara culturii: Avem o grădină cu 9.000 de butaşi de lavandă. (...) Ăsta este al treilea an când am început produsele noastre proprii. Primordial este prin distilare, facem apă de lavandă şi ulei de lavandă. Şi pe lângă asta facem sirop de lavandă.

Cel mai mult avem în camere periniţe cu lavandă uscată. Sau lumânarea cu lavandă este preferata noastră. (...) Esenţa de lavandă pentru o seară liniştită, mai spune o turistă.

Evenimentul va ţine toată săptămâna, apoi florile trebuiesc recoltate, altfel îşi pierd mirosul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » "Facem ulei şi sirop de lavandă." O femeie din Harghita a pornit afacerea cu lavandă dintr-o întâmplare. Acum are 9000 de butaşi