Gura Portiţei - cea mai frumoasă plajă din România. Cum ajungi aici şi cât costă cazarea
Tot mai mulţi români au descoperit, în ultimii ani, plăcerea oferită de o vacanţă în Delta Dunării, iar Delta Dunării înseamnă inclusiv Gura Portiţei, zonă unde s-ar afla ceea ce mulţi consideră a fi cea mai frumoasă plajă din România.
Într-o perioadă în care românii se bucură deja, din plin, de vacanţa de vară, mulţi dintre ei se gândesc serios să încerce o vacanţa în inima Deltei Dunării, indiferent că aleg Tulcea, Sulina, Murighiol sau Jurilovca.
Iar o vacanţă petrecută în Delta Dunării nu este completă dacă nu bifaţi măcar o vizită rapidă la Gura Portiţei, unde se află ceea ce mulţi consideră a fi cea mai frumoasă plajă din România.
De ce e unică plaja de la Gura Portiţei
Satul Gura Portiţei este considerat unic în Europa în special pentru că aici se întâlnesc Marea Neagră cu Delta Dunării şi astfel se obţin senzaţii şi privelişti de povestit nepoţilor.
- Cascadele din Cheile Jieţului au îngheţat. Căderile de apă au încremenit în forme spectaculoase
- Cât costă un sejur pe litoral în minivacanţa de Mica Unire. Hotelurile cu servicii spa sunt cele mai căutate
- "E foarte frumoasă!" Imagini de basm la Cascada Bigăr. După prăbușirea parțială din 2021, își recapătă...
- Vacanţele pe litoralul românesc, mai ieftine şi cu 50% dacă le cumpărăm din ianuarie. Cele mai căutate staţiuni
- Wizz Air reia cursele de pe Aeroportul Băneasa. Către ce destinaţii pot călători turiştii români
Despre Gura Portiţei, specialiştii spun că este un colţ de confort boem în mijlocul naturii sau chiar colţul de rai situat între Marea Neagră şi limanul Goloviţa, din Delta Dunării.
Cum ajungi la Gura Portiţei cu barca
La Gura Portiţei se ajunge în principal cu barca, fiind o zonă relativ accesibilă din acest punct de vedere. Cel mai uşor de ajuns cu barca în Gura Portiţei este din Tulcea sau din Jurilovca.
Deplasarea cu barca se poate face atât la bordul unei ambarcaţiuni de dimensiuni mai mari, caz în care vorbim de un bilet care să coste doar câteva zeci de lei, cât şi la bordul unei şalupe de doar opt persoane, caz în care am vorbi de un cost de câteva sute de lei.
Drumul până la Gura Portiţei cu maşina
Deşi pare aproape imposibil la prima vedere, la Gura Portiţei se poate ajunge inclusiv pe uscat, ceea ce ar fi o soluţie ideală pentru cei care au rău de mare. Însă trebuie ştiut că, în general, la Gura Portiţei se poate ajunge pe uscat doar dinspre Constanţa.
În principiu, conform travelminit.ro, traseul începe cu porţiunea Constanţa - Vadu - Canalul 2, porţiune care poate fi parcursă cu orice tip de maşină. Apoi, porţiunea de drum dintre Canalul 2 şi Periboina poate fi parcursă doar cu autoturisme 4X4. Într-un final, distanţa dintre Periboina şi Gura Portiţei poate fi parcursă doar pe jos.
Ce cazări găseşti în Gura Portiţei şi cât costă
Gura Portiţei a fost, iniţial, sat de pescari, iar ulterior s-a transformat în sat de vacanţă. În principiu, aici găsiţi opţiuni de cazare de trei stele, cele mai multe dintre ele deţinute în sistem privat şi care au oferte, în medie, la 300 de lei pe noapte camera pentru două persoane.
Specialiştii susţin că Gura Portiţei rămâne o comoară ascunsă ce abia aşteaptă să fie descoperită de cei care iubesc litoralul frumos, sălbatic, şi vor să se menţină departe de litoralul plin de modernizări.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰