Antena Meniu Search
x

Video Locul din România care atrage turiști din toate colțurile lumii. Fermecați de peisaje, oamenii îl compară cu orășele renumite din Italia: "Și aici la fel!"

Cine nu a plecat încă în minivacanţă pentru că nu a găsit încă un loc, avem noi o propunere. Este vorba despre una dintre cele mai vizitate destinaţii din ţara noastră, fiind cunoscută pentru arhitectura remarcabilă, istoria interesantă, dar mai ales peisajele pitoreşti fascinante. Sighişoara poate fi o experienţă cu totul şi cu totul fascinantă.

de Sorin Tanţoş

la 13.08.2023, 10:18

Vezi și

Turist: Foarte frumoasă! Mă bucur că am venit aici! Locul în sine, străzile, clădirile, totul e frumos!

Acesta este răspunsul oricărui turist pe care îl găseşti pe străzile Sighişoarei. Nu e om care ajunge în oraşul medieval să nu fie fermecat de frumuseţea locului. Sighişoara primeşte, anual, din toate colţurile lumii peste 250.000 de turişti.

Turist: Îmi place mult. Făceam acum o comparaţie cumva cu ce am văzut în Italia cum a fost de exemplu şi în Ravena pe străzile, şi în Veneţia era la fel, străzile acele înguste, mici, şi aici la fel.

Turiști din Spania: Se vede că este istorie în ea. Este foarte interesant să vii să vizitezi şi când eşti din afară şi nu cunoşti România, să ştii cum a fost înainte.

Pe acelaşi subiect

Orașul Sighișoara este înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO

Sighișoara se află printre puținele cetăți medievale din Europa care încă mai sunt încă locuite, oraşul fiind înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Nicolae Teşcu, Director al Muzeului de Istorie Sighişoara: Se pot vizita după cum aminteam sistemul de fortificaţii, se pot admira turnurile cetăţii. De asemenea poate fi vizitat Muzeul de Istorie din turnul cu ceas la care se adaugă colecţia de arme medievale.

Expoziție despre Vlad Țepeș și alte personaje istorice care au trăit în oraș

În cetate l-am întâlnit şi pe Elliot, care este pasionat de istoria ţării noastre, şi şi-a dorit să aducă la viaţă într-un mod inedit momente din trecut.

Elliot: Prima expoziţie este despre Vlad Ţepeş, depre viaţa lui reală, încerăm să arătăm istoria adevărată şi este mai interactiv, cu proiecţii, un sistem audio. A doua expoziţie am deschis-o din nou anul acesta e despre Shighişoara, personaje istorice care au trăit aici.

Sighişoara este, cu siguranţă, o destinaţie perfectă pentru un city break sau pentru o vacanţă dedicată istoriei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi se par deplasate unele declaraţii ale Înaltpreasfinţitului Teodosie?

Observator » Travel » Locul din România care atrage turiști din toate colțurile lumii. Fermecați de peisaje, oamenii îl compară cu orășele renumite din Italia: "Și aici la fel!"