Video Locul din România unde oamenii vin cu sutele zilnic, atraşi ca un magnet. Este singurul pod natural din lume pe care se poate circula
Vremea plăcută aduce turiști din toată țara inclusiv în județul Mehedinți. Aici sunt atraşi ca un magnet de Podul lui Dumnezeu din Ponoarele, un loc desprins parcă din rai, unde oamenii vin cu sutele zilnic pentru a admira peisajele care îţi taie respiraţia. Iar după o drumeţie lungă şi liniştitoare, gazdele îşi aşteaptă oaspeţii cu bucate tradiţionale alese.
Turiștii au profitat de timpul liber și de vremea frumoasă și au luat la pas frumoasele plaiuri din Ponoarele. Podul lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa, dar singurul din lume deschis traficului rutier, de aceea este un loc foarte căutat.
- E superbă, superbă. Am fost aici în fiecare an. Îmi place peisajul ăsta, Podul lui Dumnezeu.
Podul lui Dumnezeu s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al Peșterii Podului și se află printre cele mai apreciate obiective turistice din Mehedinți.
Dumitru Borloveanu, istoric: Sunt câteva obiective turistice de interes naţional, european şi mondial. Primul este Podul lui Dumnezeu. Sunt multe legende legate de el. Mai departe, avem lacul Zăton. Dincolo avem Zătonul Mare și Zătonul Mic.
- Cruce de 13 metri şi 3 tone, în Cluj. Cât a costat proiectul la care au contribuit toţi sătenii din Bucea
- Localitatea care a fost invadată de sute de capre. Autorităţile oferă animalele spre adopţie ca să scape de ele
- Au înflorit şi la noi cireşii japonezi, simbol ale vieții și renașterii. Românii profită de explozia de...
- Cel mai căutat loc de drumeție din Brașov. Reacţia unui turist străin, care a venit aici pentru a doua oară
Zona Ponoarele, inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinţi
Cei, care au ajuns în zonă, s-au bucurat, pe lângă peisajele splendide, și de bucate tradiționale atent pregătite de gazde.
Ionela Doman, reprezentant pensiune: Sunt căutate, în principal, carnea şi cârnaţii la garniţă, pastrama, papanaşii care sunt la mare înălţime şi deja vestiţi.
Din anul 2004, zona Ponoarele, cu monumentele ei naturale şi istorice, este inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰