Antena Meniu Search
x

Video Locul din România unde oamenii vin cu sutele zilnic, atraşi ca un magnet. Este singurul pod natural din lume pe care se poate circula

Vremea plăcută aduce turiști din toată țara inclusiv în județul Mehedinți. Aici sunt atraşi ca un magnet de Podul lui Dumnezeu din Ponoarele, un loc desprins parcă din rai, unde oamenii vin cu sutele zilnic pentru a admira peisajele care îţi taie respiraţia. Iar după o drumeţie lungă şi liniştitoare, gazdele îşi aşteaptă oaspeţii cu bucate tradiţionale alese. 

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 09:01

Vezi și

Turiștii au profitat de timpul liber și de vremea frumoasă și au luat la pas frumoasele plaiuri din Ponoarele. Podul lui Dumnezeu este cel mai mare pod natural al țării și al doilea ca mărime din Europa, dar singurul din lume deschis traficului rutier, de aceea este un loc foarte căutat.

- E superbă, superbă. Am fost aici în fiecare an. Îmi place peisajul ăsta, Podul lui Dumnezeu.

Podul lui Dumnezeu s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al Peșterii Podului și se află printre cele mai apreciate obiective turistice din Mehedinți.

Dumitru Borloveanu, istoric: Sunt câteva obiective turistice de interes naţional, european şi mondial. Primul este Podul lui Dumnezeu. Sunt multe legende legate de el. Mai departe, avem lacul Zăton. Dincolo avem Zătonul Mare și Zătonul Mic. 

Pe acelaşi subiect

Zona Ponoarele, inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinţi

Cei, care au ajuns în zonă, s-au bucurat, pe lângă peisajele splendide, și de bucate tradiționale atent pregătite de gazde. 

Ionela Doman, reprezentant pensiune: Sunt căutate, în principal, carnea şi cârnaţii la garniţă, pastrama, papanaşii care sunt la mare înălţime şi deja vestiţi.

Din anul 2004, zona Ponoarele, cu monumentele ei naturale şi istorice, este inclusă în aria Geoparcului Platoul Mehedinţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Locul din România unde oamenii vin cu sutele zilnic, atraşi ca un magnet. Este singurul pod natural din lume pe care se poate circula