Antena Meniu Search
x

Un colţ de RAI! „Podul lui Dumnezu” din Mehedinţi este unic în lume

Ţara noastă ascunde nenumărate minuni naturale. Una dintre ele se află la Ponoarele, în judeţul Mehedinţi. „Podul lui Dumnezu” este singurul pod natural din lume pe care se poate circula.

 Ţara noastă ascunde nenumărate minuni naturale. Una dintre ele se află la Ponoarele, în judeţul Mehedinţi. „Podul lui Dumnezu” este singurul pod natural din lume pe care se poate circula.

Acesta este o uriaşă arcadă de piatră peste care trece şoseaua Baia de Aramă – Drobeta Turnu Severin, traversând Valea Pragului. Podul s-a format prin prăbuşirea peretelui superior al peşterii şi se impune în peisaj prin masivitate. De asemenea, este al doilea pod ca mărime din Europa (30 m lungime, 13 m lăţime, 22 m înălţime şi 9 m grosime).

Chiar dacă ester o minune naturală care ar putea atrage o mulţime de turişti, locul este prea puțin cunoscută publicului larg. Una din legendele biblice care circulă în zonă spune că Podul Natural de la Ponoarele ar fi fost construit de Dumnezeu pentru ca Sfântul Nicodim să treacă spre Tismana, după ce oamenii l-au alungat din comună, nelăsându-l să construiască aici o mănăstire.

O altă minune naturală a României este Cascada Bigar. Aceasta face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşniţa. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, apa izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită cu muschi.

Şi lista nu se opreşte aici. Un alt loc minune din România este Laguna Albastra din Transilvania. Aceasta este un lac apărut recent, ce s-a format pe locul unei foste mine de caolin (argilă albă) şi care are o culoare mai albastră decât cerul.

Lacul (poziţionat în apropierea comunei Aghiresu) pare desprins dintr-un decor de vis şi este înconjurat de dune uriaşe de nisip, iar localnicii sunt cei care i-au dat denumirea de Laguna Albastră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un colţ de RAI! „Podul lui Dumnezu” din Mehedinţi este unic în lume