Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Locul spectaculos unde turiştii au surprins primele peisaje de toamnă: "Nu mă aşteptam să fie aşa de frumos"

Chiar dacă zilele trecute a fost prăpăd în multe zone din ţară şi calendaristic e deja toamnă, de astăzi revin temperaturile de vară. Primele zile din septembrie stau sub semnul caniculei în 15 judeţe din ţară, unde maximele ajung la 35 de grade. Nu e de mirare că mulţi turişti au căutat răcoarea tot pe creste, unde începe să se simtă aerul de toamnă.

de Diana Speretoiu

la 02.09.2024 , 09:00

Pe Transalpina, maşinile şi motocicletele au circulat fără oprire în prima zi de toamnă calendaristică. Dacă în oraşe, soarele arzător a făcut ca aerul să fie sufocant, la munte, vremea a fost numai bună pentru o zi în aer liber. Turiştii chiar au avut nevoie de o geacă. La peste 1.700 de metri altitudine, temperatura nu trece de 20 de grade, bate vântul, dar atmosfera este destul de plăcută pentru o plimbare în mijlocul naturii pentru că avem parte şi de soare.

O parte din ţară, sub cod galben de caniculă

Mai sus, pe stâncile din Pasul Urdele, cei mai curajoşi drumeţi au găsit cadrul perfect pentru câteva fotografii spectaculoase. "Frumos, super. Deci am rămas încântată. Nu mă aşteptam să fie aşa de frumos", mărtursiseşte o turistă.

Vezi și

Răcoarea şi peisajele sălbatice au transformat călătoria într-o experienţă de neuitat chiar şi pentru turiştii care au plecat pe cărări de munte în tricou şi pantaloni scurţi.

Şi astăzi, 15 judeţe din Banat, Maramureş, Transilvania, Oltenia şi Moldova sunt vizate de un cod galben de caniculă. Maximele vor atinge 35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Travel » Locul spectaculos unde turiştii au surprins primele peisaje de toamnă: "Nu mă aşteptam să fie aşa de frumos"