Antena Meniu Search
x

Video Satul "Întrerâuri", micul Provence din Maramureş. Localnicii şi-au transformat casele în locuri de cazare pentru turişti

Avem o ţară superbă, locuri unice în Europa şi peisaje spectaculoase care-ţi taie răsuflarea: cascade, păduri virgine, sate uitate de lume şi de timp, tradiţii şi obiceiuri care se păstrează de sute de ani. O realitate care în multe ţări, mai civilizate cum spunem noi, a dispărut şi pe care străinii o caută. Aşa că românii ar trebui să exploreze cu drag zonele mai puţin cunoscute cum este şi noua destinaţie pe care o propunem în campania Ţară ţară eşti frumoasă.

de Redactia Observator

la 19.07.2022, 18:05

Vezi și

La aproximativ 15 kilometri de Baia Mare, departe de forfota cotidiană, se întinde satul Întrerâuri.  Localitatea numără doar 90 de suflete, iar ospitalitatea este la ea acasă. Satul se ascunde printre dealuri împădurite şi vine cu o ofertă de nerefuzat: zile întregi în mijlocul naturii superbe, departe de tehnologie şi agitaţia oraşelor. 

Turiştii, întâmpinaţi cu bucate tradiţionale făcute chiar de gazde

În gospodăria familiei Butuza, oaspeţii sunt primiţi bucate tradiționale făcute chiar de gazde. 5 dintre gospodăriile din zonă au fost transformate în locuri de cazare pentru cei care doresc să petreacă câteva zile deconectaţi de tehnologie, dar în conectaţi cu natura.

Administrator pensiune: Slănină, roşii, , toate-s proprii, eco, plăcinte creţe, pâine de casă făcută în cuptor pe vatră afară cum făcea bunica

Pe acelaşi subiect

Nu vorbim însă doar de un loc de meditaţie. Turiştii pot explora zona şi pot învăţa, de la localnici, tradiţii şi meşteşuguri. Iar cei care vor puţină adrenalină, pot ajunge în inima munţilor cu ATV-ul.

Proprietar ATV: Avem obiective cre se pot vizita, cum ar fi biserica din satul Întrerâuri, biserica din Astra, ca şi obiective naturale avem Defileul Lăpuşului 

Autorităţile se bucură de oaspeţi şi spun că vor să transforme regiunea într-un Provence al Maramureșului. Ajută peisajul superb şi bucatele delicioase.

Călin Achim, primar Coaș: Avem un proiect de reabilitare a drumului cu asfalt, căutăm şi colaboratori să putem face şi o tiroliană în comună. 

O noapte de cazare în micul sat liniștit costă aproximativ 150 de lei. Sunt însă şi cabane care pot fi închiriate cu totul pentru 1200 de lei pentru o zi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Satul "Întrerâuri", micul Provence din Maramureş. Localnicii şi-au transformat casele în locuri de cazare pentru turişti