Antena Meniu Search
x

Video "Marea de la munte" pentru care turiştii bat drumul şi de pe Coasta de Azur. Aerul e la fel de curat ca în Alpii Elveţieni

România ascunde încă zone de o frumuseţe rară, despre a căror existenţă puţini ştiu. Un astfel de loc este şi "marea" de la 1.200 de metri altitudine şi totodată zona cu cel mai curat aer din România. Este vorba despre Lacul Colibiţa, situat în zona nordică a Văii Bârgăului, din Bistrița-Năsăud. Cei care ajung pe aceste meleaguri spun că găsesc aici echilibrul perfect între mare şi munte.

de Redactia Observator

la 15.07.2022, 17:57

Vezi și

Situat la 1.200 de metri altitudine, Lacul Colibiţa este numit de cei din zonă "marea de la munte". Cu o apă limpede, o temperatură ideală şi o briză uşoară, lacul îi face pe oameni să se întoarcă aici chiar şi de la mii de kilometri depărtare. "Venim nu departe de Coasta de Azur şi marea aceasta este marea de acasă. Oricât de departe ar fi, respectiv la 2.000 de kilometri, rămâne ceva deosebit", povesteşte un bărbat venit din Franţa. "Apa este foarte, foarte limpede şi e cald. Şi este foarte, foarte linişte şi curat", spune un turist.

Aerul e la fel de curat ca în Alpii Elveţieni

Pentru că temperatura lacului nu depășește vara 18-20 de grade, turiștii preferă piscinele încălzite, iar pe lac vin pentru plajă sau pentru plimbări cu barca. "Ieri am fost cu hidrobicicleta, astăzi am făcut drumeţii. Un aer curat, foarte frumos, într-adevăr ne ozonăm cum trebuie", mărturiseşte o turistă.

Zona Colibiţa este arie naturală protejată şi este renumită pentru calitatea aerului. Vorbim despre cel mai pur aer din ţară, comparabil cu cel din Alpii Elveţieni, spun specialiştii. "Este un aer puternic ozonificat, cu efecte terapeutice evidente. Te relaxează, te calmează, te odihneşte până la urmă", explică Sever Mureșan, directorul APM Bistrița-Năsăud.

Pe acelaşi subiect

"Chiar este o zonă turistică frumoasă, peisaje deosebite, mâncarea este foarte bună", adaugă o turistă. Toate restaurantele şi terasele din zonă folosesc, pentru preparate, ingrediente locale de la micii producători. "Vrem să ajungem cât mai repede cu putinţă să avem cea mai bună mâncare din judeţ şi, de ce nu, din Transilvania", susţine Rareș Sîngeorzan, proprietar pensiune. 

Oferte pentru turişti. Cât costă cazarea la Lacul Colibiţa

Administratorii de pensiuni vin cu oferte de neratat. Pe lângă piscină, terenuri de sport şi seară de concerte, aceştia organizează şi activităţi în natură. "Facem plimbări organizate cu ghid cu ATV-ul. Ce mai pot face turiştii mai curajoşi sunt drumeţii pe crestele munţilor", zice Adrian Floruț, administrator pensiune.

Preţul pentru o cameră single variază între 120 și 150 de lei pe noapte, iar pentru una dublă turiștii trebuie să scoată din buzunar de la 200 de lei în sus. La resorturile de lux însă, cazarea poate ajunge și la 130 de euro, cu servicii all-inclusive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » "Marea de la munte" pentru care turiştii bat drumul şi de pe Coasta de Azur. Aerul e la fel de curat ca în Alpii Elveţieni