Video Mere precum cele din grădina bunicilor: Proprietarul unei livezi din Bistriţa-Năsăud îi invită pe turişti să savureze din fructele culese cu mâna lor
Proprietarul unei livezi de mere din Bistriţa-Năsăud le dă clienţilor posibilitatea să retrăiască amintirile din grădina bunicilor. Mai exact, livada îşi deschide zilnic porţile pentru cei care vor să savureze merele delicioase, culese chiar cu mâinile lor. Conceptul este des întâlnit peste hotare şi începe să atragă din ce în ce mai mulţi clienţi şi la noi. Cu atât mai mult cu cât avantajul este de ambele părţi: proprietarul nu rămâne cu merele neculese, iar clienţii pleacă acasă cu mere proaspete şi delicioase alese chiar de ei.
Oricine vrea să-şi aducă aminte gustul adevărat al mărului proaspăt cules poate veni în această livadă din Bistriţa. Peisajul îţi taie răsuflarea, iar merii plini de fructe delicioase îşi aşteaptă clienţii.
''Chiar o idee interesantă de a vinde şi e bine şi pentru oameni că pot alege ce le place. Sunt gustoase, sunt mult mai dulci şi mult mai sănătoase.''
Cum a început întreaga poveste
Crin Pântea, proprietar: Red topaz şi sirius sunt două soiuri pe altoi de golden. Sunt noile soiuri care se produc în Europa de Vest. Necesită mult mai puțină stropire decât merele clasice. Nu există îngrășământ la merele acestea.
- "Alimentul viitorului", cultivat în România şi consumat în toată Europa. Secretele unei afaceri extrem de...
- Povestea unei tinere inginer, pasionată de agricultură. Pomii fructiferi, afacerea de succes a Nicoletei."Este o...
- Raiul fructelor s-a mutat într-o livadă din Alba: "Avem prieteni care vin din Spania şi li se pare că sunt mai...
Proprietarul spune că ideea i-a venit după ce şi-a chemat prietenii să se bucure de recolta lui de mere. Iar numărul celor care s-au arătat interesaţi a depăşit mult aşteptările.
Reporter: De unde v-a venit această idee?
Andrei Pântea, proprietar: Am fost motivați de mulți prieteni, multe familii care au venit aici la noi în livadă.
Reporter: Câți vin pe zi?
Andrei Pântea, proprietar: În timpul săptămânii cam 60 pe zi și în weekend cam câte 400 de persoane.
''O idee extraordinară, mă bucur că treptat se înmulțesc astfel de livezi și la noi în țară.''
Cei care vin aici, pot mânca pe loc merele culese şi pot lua acasă câte vor. Preţul pe kilogram este mult mai mic decât cel din supermarket şi prospeţimea garantată. Iar proprietarul se bucură că nu rămâne cu producţia neculeasă în condiţiile în care găseşte din ce în ce mai greu oameni dispuşi să muncească în livadă. Livada mai poate fi vizitată până la finalul lunii octombrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰