Antena Meniu Search
x

Video Povestea unei tinere inginer, pasionată de agricultură. Pomii fructiferi, afacerea de succes a Nicoletei."Este o fată de nota 10"

Pentru a obţine fonduri europene este nevoie de un proiect bun, dar pentru a obţine şi profit din afacerea începută în acest fel, este nevoie de multă muncă. Cel mai bine ştie asta o tânără din Caraş-Severin, care, la nici 30 de ani, are propria livadă. Visează la asta de când era mică, aşa că nu o deranjează că zorile o prind în fiecare zi la volanul tractorului. 

de Redactia Observator

la 02.09.2021, 09:34

Vezi și

Ea este Nicoleta Şmac. În fiecare dimineaţă poate fi văzută la volanul tractorului, făcându-şi de lucru în livadă. În comuna Ticvaniu Mare, din Caraş Severin, este văzută drept un model. Puţini tineri mai au o dragoste aşa mare pentru pământ.

"Vă spun sincer din respect pentru bunicii mei si strabunicii mei care au lucrat pământul, de la ei am primit mostenire 35 de hectare, practic au lucrat cu mâinile goale", spune Nicoleta.

În urmă cu 7 ani, Nicoleta a accesat un proiect cu fonduri europene şi a primit 25.000 de euro. A investit toţi banii şi a plantat trei hectare cu pompi fructiferi.  Tânăra agricultoare este încântată de ceea ce face. Apropiaţii dar şi vecinii au numai cuvinte de laudă.

"Mândră, mândră de ea. Chiar îmi place ce face, e o fata şi descurcăreaţă şi harnică Nicoleta este vecina noastră, este inginer agricol şi este o fată de nota 10", spun vecinii. 

Nicoleta a ajuns să fie dată drept exemplu chiar şi de reprezentanţii Direcţiei Agricole din judeţ. În perioada culesului, Nicoleta strânge zilnic câte o jumătate de tonă de fructe. Afacerea este deja una de succes.

"Le urez altora sa faca mult mai mult decat am facut eu si daca nu ma credeti va astept la Ticvaniul Mare sa veniti dumneavoastra sa va convingeti de ce treaba se poate face", a mărturisit Nicoleta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Povestea unei tinere inginer, pasionată de agricultură. Pomii fructiferi, afacerea de succes a Nicoletei."Este o fată de nota 10"