Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Micii din Obor, muzeele şi cluburile de jazz le-au luat ochii englezilor. The Times a inclus Bucureştiul în topul destinaţiilor ideale de vacanţă

Capitala României se întrece în popularitate cu alte două mari oraşe europene: Praga şi Budapesta. E concluzia unui ghid realizat de publicaţia britanică The Times, care arată că Bucureştiul a renăscut, în ultimii ani, din propria cenuşă. E o destinaţie ideală pentru city break-uri. Le-au luat ochii englezilor cafenelele şi cluburile de jazz, muzeele, dar şi hotelurile de renume. Până şi micii din Piaţa Obor au ajuns cunoscuţi în Vest. Care este cel mai mare avantaj al Bucureştiului? Preţurile mici,  cred jurnaliştii din Regat! 

de Andreea Gherasim

la 14.11.2022 , 20:58

Restaurantele în clădiri spectaculoase şi delicatesele culinare i-au cucerit pe jurnaliştii britanici de la prestigioasa publicaţie britanică The Times. Dar nu numai. Ei recomandă turiştilor să încerce neapărat şi o porţie de mici cu muştar la Piaţa Obor. 

''Suntem aici ca să gustăm. E un loc foarte bun ca să mănânci mici.''

Adrian, manager terasă: Terasa Obor se pare că a atras foarte mulţi turişti în ultima vreme. Noi acum patru ani am fost şi în New York Times. Ne simţim şi noi bine că ne bagă cineva în seamă.

Vezi și

Orice gurmand îşi găseşte naşul la Bucureşti. Pentru cei mai pretenţioşi găteşte...Alex Petricean. După ce şi a desăvârşit gusturile în bucătăriile nordice, la două restaurante din Copenhaga, considerate, în 2021 şi 2022, drept cele mai bune din lume, chef Alex Petricean s-a întors în România, unde a investit 150.000 de euro în propriul local. 

Alex Petrican, chef bucătar: Mi-a plăcut de la bun început minimalismul şi modalitatea în care nordicii pun accent pe aromă. Astfel că dintr-o simplă ceapă poţi să faci un preparat extraordinar. Am învăţat asta acolo în speranţa că într-o zi o să mă întorc în ţară şi o să aplic. România a început să devină extrem de atractivă şi pentru turiştii străini. Li se pare exotic ce se întâmplă aici.

Bucureştiul se întrece în popularitate cu alte două mari oraşe europene

Şi plimbările la pas, solitare sau alături de un ghid, sunt recomandate de jurnaliştii britanici turiştilor care vin pentru prima dată la Bucureşti. O oprire memorabilă: Calea Victoriei. Pe lângă baruri şi cafenele, unele care datează chiar din secolul al XIX-lea, centrul istoric al Bucureştiului găzduieşte şi Muzeul Naţional de Istorie în care sunt expuse comori regale şi icoane religioase. Tot în zonă se află şi fosta reşedinţă a lui Vlad Ţepeş, Palatul Voievodal. La 20 de minute de mers pe jos tronează Palatul Parlamentului, cea mai grea clădire din lume care valorează 4 miliarde de euro. Poate fi văzută în toată splendoarea ei de la 27 de metri înălţime, din vârful Arcului de Triumf.

Jurnaliştii britanici au descoperi şi locurile sălbatice ale Capitalei, precum Delta Văcăreşti, pe care o recomandă pentru sutele de specii de păsări şi animale. În prima jumătate a anului Capitala a avut 300 de mii de vizitatori, de cinci ori mai puţin decât Praga, oraş cu care jurnaliştii de la The Times ne compară. 

Andreea Gherasim Like

Am ajuns timidă în redacția Observator, cu încredere că aveam să reușesc să îmi demonstrez că nimic nu este imposibil. Sunt aproape 10 ani de când, în fiecare zi, îmi dau seama că iubesc tot mai mult ceea ce fac.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?
Observator » Travel » Micii din Obor, muzeele şi cluburile de jazz le-au luat ochii englezilor. The Times a inclus Bucureştiul în topul destinaţiilor ideale de vacanţă