Antena Meniu Search
x

Video Minivacanţa de 1 Decembrie. Liste de aşteptare la unele hoteluri: preţurile care au atras valuri de turişti

Se simte, deja, miros de sărbătoare la munte, unde pregătirile pentru minivacanţa de 1 Decembrie sunt în toi.  În staţiunea Rânca, din Gorj, destinaţie preferată de mulţi turişti în sezonul de iarnă, vor ajunge, săptămâna viitoare, peste 5.000 de oaspeţi. Pline sunt şi pensiunile din alte zone, unde turiştii sunt aşteptaţi cu mese pline de bunătăţi tradiţionale româneşti. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 24.11.2022, 08:35

Vezi și

În cabanele din staţiunea Rânca este forfotă mare în aceste zile. Se fac pregătiri pentru mesele îmbelşugate de care se vor bucura oaspeţii în prima minivacanţă din sezonul de iarnă. "Rezervările sunt începute din octombrie şi, în zona centrală, cam 95% sunt terminate rezervările. Tarifele pentru 1 Decembrie sunt cu ofertă la 180 de lei camera dublă cu mic dejun inclus", spune Constantin Pănescu, cabanier.

Minivacanţa de 1 Decembrie. Oferte de cazare la munte

La munte, iarna şi-a făcut deja simţită prezenţa, iar priveliştea a convins turiştii. Peste 5.000 de oameni vor ajunge la Rânca, săptămâna viitoare. Staţiunea este ocupată mai bine de 70%. Tarifele la cazare sunt între 180 şi 250 de lei pentru o noapte, sumă la care se adaugă preţul pentru masa festivă. 

Deşi încă nu e zăpadă, nici la poalele munţilor nu se mai găsesc prea multe locuri libere pentru 1 Decembrie. În Baia de Fier, staţiune căutată în special pentru peisaje şi aer curat, aproape toate unităţile de cazare sunt pline. "Tarifele de 1 Decembrie au fost puţin mai ridicate decât tarifele normale. Camera dublă, 275 de lei pe noapte, iar celelalte, apartamentul şi suita, undeva la 325 de lei pentru cazare. Mâncarea se achită separat", a precizat Nicolae Dumitrescu, administrator pensiune.

Şi în Poiana Braşov, cererea pentru această minivacanţă a fost mare. La unele hoteluri de 4 stele, unde preţul pe noapte porneşte de la 160 de euro de persoană, turiştii s-au înscris pe listele de aşteptare, în speranţa că cineva va renunţa, totuşi, la rezervare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Travel » Minivacanţa de 1 Decembrie. Liste de aşteptare la unele hoteluri: preţurile care au atras valuri de turişti