Antena Meniu Search
x

Video Muzeul din inima Transilvaniei care a avut aproape 5.000 de vizitatori, în prima lună de la redeschidere. Miile de artefacte i-au cucerit pe turişti

După o pauză de şase ani, Muzeul Farmaciei din Cluj Napoca şi-a redeschis porţile pentru turiştii care vor să descopere o pagină a istoriei de mult uitate. La doar o lună de la deschidere, peste 4.500 de vizitatori au trecut pragul muzeului situat în Casă istorică Hintz, pentru a vedea cele mai valoroase colecţii de aici. Un adevărat record, comparativ cu anul de dinaintea renovării. 

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 14:46

Vezi și

Imediat ce ajungi în centrul oraşului Cluj-Napoca, eşti purtat într-o lume în care trecutul farmaceutic și medical al Transilvaniei pare că s-a trezit la viaţă. După ce a fost închis ani de zile pentru renovare, Muzeul Farmaciei le pune la dispoziţie turiştilor peste şapte mii de artefacte originale. De la echipamente medicale, la diverse recipiente şi manuscrise de mare valoare, toate pot fi găsite în clădirea monument istoric. 

Ana Gruia, reprezentant muzeu: Avem pregătite o serie de evenimente care vor atrage, din nou, turişti. Încercăm să nu fie o expoziţie statică. Este o expoziţie permanentă, prin care încercăm să diversificăm lucrurile şi să prezentăm ateliere, teme noi, evenimente pe parcursul anului.

Felix Marcu, director muzeu istorie: Strict expoziţia, a fost puţin peste două sute de mii de euro. Ceea ce este foarte puţin, după părea mea, pentru o expoziţie de acest tip, care este una extrem de complexă.   

Mii de vizitatori într-o singură lună

Pe acelaşi subiect

La doar o lună de la redeschidere, complexitatea expoziţiei a atras deja mii de vizitatori. Totul spre încântarea celor care au muncit cot la cot pentru renovarea Muzeului de Farmaciei. 

Ana Gruia, reprezentant muzeu: Muzeul Farmaciei a avut peste 4.500 de vizitatori, în ultimele 30 de zile de la deschidere. A fost o foarte mare curiozitate, după o foarte lungă aşteptare, practic au venit clujenii, dar şi specialişti din altă parte, care aşteptau redeschiderea muzeului. 

Iar lecţia de istorie a fost primită cu mare interes de turiştii care au vrut să descopere povestea dezvoltării farmaciei și a practicilor medicale.

Turiştii sunt fascinaţi de echipamentele medicale

Turistă: Foarte interesant. Am găsit şi lucruri pe care le-am folosit eu în copilărie. Eprubetele care se foloseau şi la şcoală, tot în copilăria mea. 

Localnică: Aştept să văd felul în care este ţinute medicamentele. Cum arătau recipientele, cum se realizau diferite substanţe. Cum era metoda, metodologia urmată. 

Programul Muzeului de Farmacie este de marţi până duminică, între orele 10:00-18:00. Preţul pentru o astfel de experienţă porneşte de la 30 de lei pentru adulţi şi 7,5 lei pentru elevi şi studenți. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Muzeul din inima Transilvaniei care a avut aproape 5.000 de vizitatori, în prima lună de la redeschidere. Miile de artefacte i-au cucerit pe turişti