Antena Meniu Search
x

Video Oraşele din România unde turiştii se pot caza în muzee sau expoziţii de artă. Cât costă o noapte extravagantă la un astfel de hotel

O noapte la muzeu! Uită de hoteluri şi pensiunile obişnuite - te aşteaptă locuri de cazare extravagante şi în România. În Vâlcea poţi să te răsfeţi într-o expoziţie de artă, iar în Neamţ, într-un muzeu al tradiţiilor, cu măşti, costume populare şi tablouri de sute de ani. 

de Angela Bertea

la 09.02.2024, 22:28

Vezi și

Singurul muzeu unde poţi să dormi este la 10 kilometri de Târgu Neamţ, la Târpești. Nicolae Popa l-a înfiinţat în 1964 şi acum are mii de exponate. De la măşti din toate zonele țării, până la colecţii de monede, icoane şi straie populare.

Nicolae Popa, administrator: Faimosul costum al ciobanilor din Târpeşti care îşi impermeabilizau cămaşa fierbând-o în zer. În Târpeşti erau două mori pe râurile din sat, dar dacă rămâneau în pană de făina iarna, atunci se descurcau cu ce aveau. Zdrobeau porumbul în leasa de păpuşoi, boabele le puneau aici şi foloseau aceasta morişcă, învârteau, obţineau făina.

Turiştii se pot caza într-o casă veche, de patrimoniu

Turiştii se pot caza într-o casă veche, de patrimoniu, din anul 1847, care face parte din muzeu. 

Nicolae Popa, administrator: Este camera matrimonială, este cea mai solicitată de public pentru că este aşa zisa camera nostalgică-romantică cu mobilier alb. Era camera mamei şi portretul mamei din 1947.

La Râmnicu Vâlcea pot să rezervi o cameră într-un hotel devenit muzeu de artă 

Dacă în Neamţ poţi să te cazezi la muzeu, la Râmnicu Vâlcea pot să rezervi o cameră... într-un hotel care este şi muzeu. De artă. 

Nicolae Sofianu, proprietar hotel muzeu de artă: Am construit acest complex care are 4.000 de lucrări de artă ale 2.500 de artişti români. Fiecare camera prezinta două motive: 1 - un autor, cu opera lui, cu lucrările reprezentative. Şi al doilea sunt cele mai importante clădiri din regiune, ne referim la clădirile istorice.

Bucovina oferă şi ea cazări inedite, de la 220 de lei pe noapte

Bonus, hotelul-galerie de artă are piscină interioară încălzită, saună şi o sală de fitness. Bucovina oferă şi ea cazări inedite - căsuţe tradiţionale recondiţionate. În fiecare încăpere găseşti oale de lut, costume populare, lavițe, covoare de iută și cuptoare cu plită adunate de prin casele localnicilor. O noapte petrecută în astfel de locuri extravagante costă între 220 de lei şi 400 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Travel » Oraşele din România unde turiştii se pot caza în muzee sau expoziţii de artă. Cât costă o noapte extravagantă la un astfel de hotel