Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Plajele de pe litoral care vor fi extinse

Neptun şi Jupiter vor avea 2 kilometri şi jumatate noi de plajă, anul acesta, iar staţiunile vor arăta altfel. Nisipul va fi adus din largul mării, iar lucrările în valoare de 50 de milioane euro vor dura până la toamnă. Următoarele plaje aflate în plan de extindere sunt Saturn, Venus, o parte din Mangalia şi 2 Mai. Vama Veche nu este pe listă, pentru că zona este rezervație naturală

de Andreea Filip

la 25.06.2024 , 16:36

De-a lungul timpului, multe plaje din sudul litoralului au fost înghiţite de ape. Doar câteva pietre mai aduc aminte de zona în care pe vremuri se bronzau turiștii. Acum, buldozerele vor începe lucrul la Neptun, iar zona se va schimba complet. După lucrările de înnisipare, plaja va avea cel puțin 100 de metri lățime şi o suprafaţă de 30 de hectare.

Valurile au fost atât de puternice la furtunile din ultimii ani încât, în unele porţiuni, devenit greu de utilizat turistic. Acum lucrurile se vor schimba şi, chiar dacă muncitorii vor lucra în plin sezon estival, autoritățile dau asigurări că turiștii nu vor fi deranjați când vor sosi în vacanță.

Părerile despre programul de înnisipare sunt împărțite. În timp ce hotelierii din sud așteapă cu nerăbdare realizarea proiectului, patronii din Mamaia s-au plâns că lărgirea plajelor le-a daunat afacerilor pentru că nisipul este foarte grosier.

Vezi și

Observator v-a arătat într-un reportaj exclusiv efectele înnisipărilor care au fost facute în ultimii ani în staţiunea Mamaia. Extinderea plajelor a transformat totul: nu mai e nisip fin, intrarea în apă e abruptă şi periculoasă, iar digurile păstrează mizeriile aduse din larg.

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă.

Întrebarea zilei
Sunt pregătite autorităţile să facă faţă potopului care se abate peste România în acest weekend?
Observator » Travel » Plajele de pe litoral care vor fi extinse