Antena Meniu Search
x

Video Răsfăţ de sultan în staţiunile de lângă Antalya. A început sezonul estival în Turcia

A început sezonul estival în Turcia, iar turiştii din toată lumea au ajuns deja în staţiunile de lângă Antalya. Se anunţă primul an înfloritor după cei doi de pandemie. Managerii de hoteluri s-au întrecut să asigure de toate, pentru toţi. Chiar şi pentru turiştii ruşi, care nu au restricţii şi pentru care Turcia reprezintă destinaţia preferată vara.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 02.05.2022, 21:30

Vezi și

Deschiderea primului sezon după pandemie a găsit hotelurile Turciei pregătite pentru turiştii mai dornici ca niciodată de distracţie, dar şi relaxare.

Într-un resort de cinci stele din Belek primii turiști au fost întâmpinați cu muzica și dans. N-ai timp să te plictiseşti, mai ales că hotelierii au găsit variante de distracţie pentru toate gusturile. 

Dilay Ozan, manager resort: Specialitatea noastră sunt familie, aşadar majoritatea activităţilor sunt pentru familii. Avem un parc de distracţii uriaş pentru copii şi adulţi, iar în spatele nostru este clubul pentru copii. Avem aproape 120 de activităţi pentru copii zilnic. În plus, avem regim all inclusive, adică puteţi mânca şi bea la orice oră din zi.

Răsfăţ de sultan în vacanţă în Turcia

Pe acelaşi subiect

Iar dacă familiile cu copii au cu ce să-şi umple timpul, n-au fost uitaţi nici cei care iubesc sporturile de apă.

Sagiu, manager club sportiv: Oferim gratuit turiştilor acces la toate sporturile de apă: catamaran, surf, ski, banana şi multe altele. Pentru cei care vor să înveţe să conducă un catamaran, îi putem învăţa totul în 3 zile, ca să obţină permis internaţional.

În plus, bucătăria turcească e faimoasă pentru multitudinea de preparate din carne de vita, miel și legume gătite în cele mai diverse moduri. Iar mesele din hotelurile all inclusive din Turcia au de toate. 

Bucătar: Este carne de vită, pe un pat de cartofi şi ornată cu ciuperci şi cu roşii. Acasă să nu încercaţi aşa ceva, pentru că puteţi să ardeţi perdelele.

Dintr-o vacanță în Antalya nu trebuie să lipsească o plimbare pe străduțele înguste din vechiul oraș, plin de suveniruri, condimente și dulciuri.

Mihaela Ellibeș, ghid turistic: Avem aici ceaiuri turceşti, ceaiul sultanului, are peste 80 de condimente în el.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Unul dintre cele mai vizitate puncte de aici din Antalya este Cascada Duden. Este specială pentru că râul care o formează intră şi iese la suprafaţă în mai multe puncte din oraş.

Turiştii străini au împânzit deja străzile staţiunilor. Inclusiv turiştii ruşi, care nu au niciun fel de restricţie şi pentru care Turcia e practic casa de vacanţă de vară. Există chiar hoteluri all inclusive de lux rezervate în totalitate de ei. 

Şi cum în această perioadă temperaturile sunt de 24, până la 29, 30 de grade, curajoșii pot chiar să facă și baie în apa Mării Mediterane. Pachetele oferite de agențiile de turism din România pornesc de la 335 de euro de persoană, pentru o vacanţă de o săptămână și includ şi zborul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Travel » Răsfăţ de sultan în staţiunile de lângă Antalya. A început sezonul estival în Turcia