Antena Meniu Search
x

Video Revelionul în Bucovina, o adevărată călătorie în timp. Datinile se respectă cu sfințenie, an după an

În Bucovina, datinile se respectă cu sfinţenie. Pentru noaptea dintre ani, gazdele au pregătit oaspeţilor mâncăruri tradiţionale, colinde si dansuri populare. Iată cum arată Anul Nou, ca o adevărată călătorie în timp.

de Angela Bertea

la 30.12.2021, 21:54

Vezi și

Pojorâta, judeţul Suceava. La această pensiune din Bucovina, gazdele au pregătit în detaliu un Revelion ca o călătorie în timp.

Angela Crăciunaş, proprietar pensiune: Vor veni urătorii cu dansurile tradiţionale, cu jocuri de capră, de urs, cu urătura specifică zonei. 

Tradiţiile de Anul Nou în Bucovina vor fi asortate cu cele mai bune preparate

Angela Crăciunaş, proprietar pensiune: Afumăturile care sunt specifice la tăiatul porcului, tochitură, piftie, cozonac. 

Pe acelaşi subiect

Pentru o experienţă completă, turiştii se pot plimba cu sania sau pot admira, pur şi simplu. peisajul de început de lume. 

Prisaca Dornei, judeţul Suceava. Autenticul vremurilor de altădată este dat şi de căsuţele tradiţionale, multe dintre ele mai vechi de o sută de ani. 

Raluca Voina Riommi, proprietar pensiune: Noi zicem mereu când venim aici că ne întoarcem în timp, de la băutul unei ceşti de apă la izvor până a mânca poale în brâu sau pâine de casă, e ca şi cum te-ai întoarce la bunica, în amintirile din copilărie. 

Raluca Voina Riommi, proprietar pensiune: Avem varză cu carne şi cârnat, aici chişcă, sângerete, chişcă cu ficat, care este foarte bună, jumări, o tochitură, evident, că am tăiat ieri porcul.

Toate bucatele tradiţionale sunt pregătite în gospodărie, din animale crescute în ferma proprie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Revelionul în Bucovina, o adevărată călătorie în timp. Datinile se respectă cu sfințenie, an după an