Antena Meniu Search
x

Video Românii care şi-au prelungit concediul şi după noaptea de Revelion. S-au simţit atât de bine că au continuat petrecerea

În timp ce pentru unii vacanţa de Anul Nou s-a terminat şi se pregătesc deja de serviciu, alţii s-au gândit să prelungească petrecerea. În Bucovina, gazdele şi-au ademenit turiştii cu reţete tradiţionale, iar la Sovata oamenii nu s-au lăsat duşi din centrele spa. Au evitat astfel aglomeraţia de pe şosele şi au prelungit distracţia de Revelion trei zile şi trei nopţi. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 02.01.2024, 20:51

Vezi și

Ziua în plus de relaxare în Bucovina a început cu un pahar de vin fiert. "E un vin fructat, de casă bineînţeles. E făcut din fetească neagră, cu vin din căpşuni şi din fragi", spune Liviu Bazarcă, proprietar pensiune Bucovina.

Secretul balmoşului din Bucovina

Gazda şi-a răsfăţat oaspeţii care şi-au prelungit sejurul cu tradiţionalul balmoş, o reţetă ciobănească, de mămăligă cu brânză, unt şi lapte. A adăugat şi un ingredient rar.

"Cel mai bun balmoş, cu produse naturale. Cu făină de mălai, o să punem şi brânză, sunt vreo patru feluri de brânză. Ia să vedem! Ploaie de mămăligă! Din buzunarul meu magic voi scoate ceva care îi va da o savoare şi un gust aparte. Trufele", arată Liviu Bazarcă, proprietar pensiune Bucovina.

Pe acelaşi subiect

Turiştii n-au regretat nicio clipă că au ales tihna în locul nervilor din trafic. 

Reporter: Cum a fost acestă experienţă la Răzeşi?

Turist: Ca de fiecare dată ca şi balmoşul: magic! Cred că ăsta a fost singurul motiv pentru care ne-am prelungit puţin vacanţa. Ca să nu mai prindem aglomeraţia, să ajungem acasă cu bine.

Pe lângă timp, au câştigat poveşti şi experienţe noi. 

Zăpadă ca-n poveşti. A nins în Bucovina

"În ultima lor zi de vacanţă, turiştii s-au bucurat şi de peisajul pentru care au ales să vină la munte, pentru că astăzi, în Bucovina a nins", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

La Sovata, planurile pentru o vacanţă prelungită au fost respectate întocmai. SPA-urile au fost pline. "Noi mai rămânem până în 5. Deci am venit şi pentru procedurile de sănătate, nămol şi diferite terapii. Am luat câteva zile de concediu, că de mâine începem în mod normal lucrul şi atunci începem de pe 8 ianuarie, de luni", mărturiseşte un bărbat.

Lista de activităţi a fost completată de o călătorie cu trenuleţul. Şi de o plimbare în jurul lacului Ursu, unic în lume pentru cea mai mare concentraţie salină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Românii care şi-au prelungit concediul şi după noaptea de Revelion. S-au simţit atât de bine că au continuat petrecerea