Antena Meniu Search
x

"Vom reveni. Nici nu vrem să mergem acasă". Ultima zi de distracţie pentru turiştii care au ales Maramureşul Anul Nou

A fost ultima noapte de distracţie în Maramureş, noapte în care turiştii veniţi din întreaga ţară au putut fi maramureşeni autentici. Au jucat, au cantat pe acordurile ceteraşilor. De astăzi însă se vor întoarce acasă, dar cu un singur gând: să revină în Maramureş cu prima ocazie. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 02.01.2024, 08:39

Vezi și

Turiştii care au ales să petreacă revelionul la Breb au avut şansa, aseară, să se bucure de muzica tradiţională maramureşeană, oferită de ceteraşi şi interpreţi din zonă. Pentru a fi cu adevărat maramureşeni, măcar pentru o seară, turiştii au îmbrăcat portul popular din această zonă a ţării, iar totul a fost imortalizat în fotografii.

"Îmi place foarte tare portul lor. Sincer, nu îmi vine să mă dezbrac de hainele astea, sunt minunate. Chiar m-am simţit fenomenal, n-am cuvinte."

A fost nevoie doar de câteva acorduri ale muzicanţilor pentru ca turiştii să se pună în mişcare şi fără nicio indicaţie, au intrat în ritm de parcă ar fi avut tradiţia locului în sânge, de o viaţă întreagă.

"Am avut din partea localnicilor o primire foarte caldă. Mâncare foarte bună am avut."

Pe acelaşi subiect

"Tradiţii, mâncare, obiceiuri, oameni foarte faini. Vom reveni, da. Nici nu vrem să mergem acasă."

Turiştii s-au distrat din prima zi a noului an

Ieri, în prima zi a anului, au avut şansa să viziteze şi câteva din atracţii ale acestui judeţ.

Alex Prunean, reporter Observator: "O vizită în Maramureşul istoric nu se poate încheia fără o oprire la Cimitirul Vesel, celebru în toată lumea. Cele 800 de cruci viu colorate, pe care sunt trecute în versuri momente din viaţa celor îngropaţi aici ne arată că moartea nu trebuie privită neapărat ca un eveniment trist."

"Am petrecut Revelionul la Maramureş şi am zis să facem o plimbare de doi paşi la Cimitirul Vesel. E diferit puţin de la noi, faţă de Piatra Neamţ şi faţă de alte zone unde am mai fost."

Astăzi cu toţii se vor întoarce spre case, dar promit că vor reveni aici cu prima ocazie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » "Vom reveni. Nici nu vrem să mergem acasă". Ultima zi de distracţie pentru turiştii care au ales Maramureşul Anul Nou