Antena Meniu Search
x
LIVE

Video "Schi de primăvară": o distracție riscantă. Vremea caldă a îmbiat turiștii pe pârtie

Mai sunt două săptămâni până la Paşte şi trei până la 1 Mai, dar la munte încă se schiază. În masivul Postăvarul, stratul de zăpadă depăşeşte 30 de centimetri grosime, iar în zona superioară se schiază pe toate pârtiile. Turiştii se mai pot bucura de schi până la finalul săptămânii viitoare când se va încheia, oficial, sezonul. 

De Claudiu Loghin la 09.04.2022, 13:02
Vezi și

Soarele și temperaturile de primăvară au topit doar inimile iubitorilor de schi și snowboarding. Stratul de zăpadă încă rezistă, deși în Postăvarul poţi ieşi afară şi în tricou. "Aşa arată schiul de primăvară în masivul Postăvarul, la temperaturi de 13 grade Celsius şi chiar mai ridicate de-atât. Toate cele 7 pârtii de pe domeniul schiabil al staţiunii Poiana Braşov sunt deschise până jos şi cu siguranţă sunt condiţii mult mai bune pentru practicare sporturilor de iarnă", spune Claudiu Loghin, reporter Observator.

Întrebat dacă merită să vină cineva în weekend, un turist răspunde: "Dacă este pasionat de schi, merită. Dacă vrea să înveţe, probabil că nu". "Zăpada-i un pic mai apoasă. Lăţimile părtiilor nu sunt acoperite integral, dar merge la fix pentru luna aprilie", crede un altul.

Primăvara, la schi. Riscurile "zăpezii ortopedice"

Salvamontiștii vorbesc despre schiul de primăvară în directă asociere cu așa numita zăpadă ortopedică. Motivul e simplu: zăpada moale solicită puternic articulațiile schiorilor, iar riscul accidentării este mare pentru cei care nu adaptează viteza de alunecare la consistența zăpezii.

"Stratul de zăpadă încă este consistent şi permite practicarea sporturilor de iarnă, dar în condiţiile lunii aprilie, adică cu un strat de zăpadă uşor moale dimineaţa, iar după amiaza mai moale. De aceea recomandăm schiorilor să reducă viteza şi să urmărească şi balizajele cu ocolire, zonă fără zăpadă, şi să aibă foarte mare grijă", spune Adrian Biriboiu, administrator pârtii.

Două instalații de telecabină, una de telegondolă, una de telescaun și una de teleschi sunt la dispoziția turiștilor, în Postăvarul și Poiana Brașov. Sezonul sporturilor de iarnă se încheie, în Postăvarul, weekendul viitor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Travel » "Schi de primăvară": o distracție riscantă. Vremea caldă a îmbiat turiștii pe pârtie