Antena Meniu Search
x

Video Secretele lichiului, unul din cele mai apreciate deserturi din inima Transilvaniei

Lichiu sau hencleş, un lucru este sigur: este unul din cele mai apreciate deserturi din inima Transilvaniei, iar zilele acestea a fost înnobilat la Braşov, la un festival cu totul şi cu totul special. Pofticioşii s-au putut bucura de gustul de neegalat şi de muzica tradiţională, dar au avut şi ocazia să înveţe cum se prepară celebrul desert. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.08.2021, 09:45

Vezi și

În curtea din Cetatea Rupea, în care altădată zăngăneau săbii și armuri, s-au auzit sâmbătă doar focurile molcome din cuptoare. Pentru că acesta e unul din secretele lichiului de poveste: se coace în trei - patru minute, musai la foc din lemne. 

"E aluat de cozonac, care trebuie lăsat la dospit, după care vine întins şi se face o cremă din smântână de bivol cu ou, după care se mai lasă puţin la dospit, se pune la cuptor şi aici e rezultatul", spune o localnică.

Turiștii au promis că vor reveni la Rupea

Prunele fără sâmburi și tăiate în bucăți mici nu lipsesc de pe foaia de aluat întinsă cu sucitorul și pregătită pentru copt. 

Pe acelaşi subiect

"Îmi aminteşte de plăcintele bunicii, când le făcea la cuptor", mărturisește un turist.

"E super, nota 10!", exclamă o turistă.

Un desert așa bun se potrivește de minune cu tot ce are mai frumos tradiția populară din zona Rupea. 

Alexandru Opriș, primar Rupea: "Scopul principal al festivalului este promovarea produselor locale, în speţă lichiul, care este un produs tradiţional al acestei zone. Este important pentru că este o particularitate a zonei, iar în ultima vreme multă lume nu îl mai face".

De la pictura icoanelor, la arta împletitului nuielelor, toate experiențele turiștilor prezenți la festival au fost memorabile, iar cei care au reuşit să se bucure de cât mai multe momente, au promis că vor reveni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Secretele lichiului, unul din cele mai apreciate deserturi din inima Transilvaniei