Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cea mai simplă reţetă pentru tarta de vară cu fructe. Galerie foto cu procesul de preparare

Temperaturile de afară ne îndeamnă cu siguranţă spre preparate cât mai răcoritoare care nu au nevoie de utilizarea cuptorului. Vă prezentăm cea mai simplă reţetă pentru tarte delicioase cu fructe. În galeria foto găsiţi întreg procesul de preparare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.10.2021, 10:05

Ingrediente:

  • 200 ml unt
  • 200 g zahăr
  • 450 g faină
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • 1 plic de budincă de vanilie ( poate fi folosită şi crema pentru cremşnit)
  • 250 ml lapte
  • o lămâie

Citește și: Cremșnit cu cremă de vanilie. Rețeta celui mai cremos desert

Primul pas. Prepararea aluatului

Înainte de pregătirea compoziţiei pentru aceste tarte delicioase de vară, trebuie să pregătim aluatul în care va fi pusă crema. Asiguraţi-vă că scoateţi untul din frigider înainte pentru a fi mai moale şi astfel frecat mai uşor. Luaţi un vas destul de mare pentru mixer, puneţi untul şi zahărul şi amestecaţi compoziţia. Adăugaţi apoi un ou, amestecaţi; adăugaţi şi cel de-al doilea ou şi amestecaţi din nou. La final adăugaţi un praf de sare, urmat de făină, puţină coajă de portocală şi amestecaţi până când zahărul se topeşte, iar compoziţia este omogenizată. Lăsaţi vasul la rece timp de o oră. Când timpul a trecut, luaţi aluatul, îl întindeţi şi apoi faceţi în mână forma de coşuleţ pe care o aşezaţi în tavă. Puteţi folosi o formă din staniol pentru a vă face munca mai uşoară. Faceţi un semn cu furculiţa pe fundul coşuleţelor pentru a

Citește și: Tartă cu prune și bezea. Rețeta celui mai delicios desert de toamnă

Al doilea pas. Prepararea cremei

Dacă folosiţi budincă de vanilie, puneţi într-o cratiţă la foc mediu 250 de ml de lapte, iar când fierbe adăugaţi praful de budincă amestecat cu puţin lapte. Adăugaţi puţin zahăr, şi amestecaţi până când această compoziţie se îngroaşă. Opriţi apoi focul şi lăsaţi crema să se răcească. Dacă doriţi însă să folosiţi crema pentru cremşnit, amestecaţi cu mxierul într-un vas laptele rece şi praful pentru cremă până când compoziţia se îngroaşă. La final puteţi umple coţuleţele aşezate în tavă cu această cremă.

Citește și: Macaroane cu brânză la cuptor. Desertul copilăriei

Al treilea pas. Decorarea tartelor cu fructe

Finalul este cel mai distractiv. Puteţi folosi orice fructe doriţi, de la portocale, piersici, căpşuni, struguri, cireşe sau vişine, etc. Le spălaţi şi le tăiaţi în bucăţi mici pe care le aranjaţi apoi pe fiecare tartă după bunul plac. Aşezaţi-le pe un platou frumos şi gata!

Poftă bună!

Citește și: Spaghete aglio e olio. Cea mai simplă rețetă de paste

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Reţete » Cea mai simplă reţetă pentru tarta de vară cu fructe. Galerie foto cu procesul de preparare