Antena Meniu Search
x

Video Sezonul mustului îi îndeamnă pe vizitatorii din Bucovina să-şi aducă aportul la zdrobitul strugurilor

Tradiţiile din Bucovina au devenit atracţii turistice. Şi pentru că tot este sezonul mustului, gazdele de la pensiunile de acolo s-au gândit să implice turiştii într-un ritual cu rădăcini foarte vechi. Zdrobitul strugurilor cu picioarele. Experienţa a stârnit hohote de râs, dar a deschis şi pofta de mâncare printre musafiri. Cu atât mai bine, pentru că preparatele de care au avut apoi parte au fost pe placul tuturor.

de Redactia Observator

la 17.10.2021, 10:55

Vezi și

Aşa începe ziua pentru turiştii care trag, zilele acestea, la pensiunile din Bucovina. Pentru că este sezonul mustului, vizitatorii sunt îmbiaţi să îşi aducă aportul la zdrobitul strugurilor. 

Liviu Bazarcă, administrator pensiune: Am pregătit o cadă mare să pregătim vinul în stil tradițional așa cum se făcea odată la noi în munți. Aduceam strugurii și bineînţeles domnițele călcau ușor așa pe ritmurile horei bucovinene.

Experienţă inedită pentru turiştii din Bucovina

Pentru participanţi, experienţa este memorabilă.

Pe acelaşi subiect

''Ați mai făcut așa ceva vreodată?

Niciodată. E o experiență unică. Cu siguranță vinul pe care îl vor obține după activitatea noastră va fi absolut delicios.'' 

Răsplată după muncă depusă a fost pe măsură. Însă după atâta efort, turiştii meritau şi o masă pe măsură. 

''Cel mai proaspat caş pe care l-am mâncat.''

''Eu sunt atât de pofticioasă și îmi plac brânzeturile.'' 

''Am mâncat prin multe locuri dar că aici..pot spune că papilele gustative au fost încântate.'' 

Și cei mici s-au bucurat de surprize din partea gazdelor. Au avut ocazia de a se împrieteni cu cei doi cerbi crescuţi aici. O noapte de cazare cu regim all inclusive la pensiunile din Bucovina poate ajunge la 700 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Sezonul mustului îi îndeamnă pe vizitatorii din Bucovina să-şi aducă aportul la zdrobitul strugurilor