Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea a întârziat coacerea strugurilor, dar enologii spun că vom avea o producție de calitate și un vin deosebit

Toamna se culeg roadele, chiar şi cu o mică întârziere. Pe cea mai mare podgorie din Transilvania, culesul strugurilor a început cu 2 săptămâni mai târziu anul acesta. Motivul ar fi, spun specialiştii, vremea rece care a încetinit dezvoltarea fructului. Chiar şi aşa, există şi avantaje. Procesul îndelungat de coacere a strugurilor a dus la obţinerea unui must de calitate. Ceea ce înseamnă că şi vinul va fi unul deosebit. 

de Dorin Gâldău

la 24.09.2021, 17:11

Vezi și

Pe Podgoria Târnave culesul strugurilor este în toi. Cu utilaje speciale sau chiar cu mâinile goale, oamenii adună roada dulce a viilor. Şi, cum orice lucru bun se lasă aşteptat, recolta de anul acesta este una specială.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Dacă anii trecuţi culesul strugurilor începea în prima zi de toamnă, acum oamenii au avut de aşteptat. Ploile şi vremea rece au încetinit procesul de coacere a strugurilor.

Ioan Mărginean, inginer: Am început recoltatul în momentul în care parametri tehnologici au fost atinşi, respectiv o concentraţie în zaharuri de 180 de grame pe kilogramul de struguri şi o aciditate echilibrată.

Pe acelaşi subiect

Odată recoltaţi, strugurii sunt transportaţi către fabrici, unde urmează să fie zdrobiţi pentru obţinerea mustului. Degustarea nectarului dulce de către un cunoscător poate prezice calitatea vinului care va fi obţinut.

Ioan Buia, enolog: Aromele din must sunt arome foarte intense, arome deosebit de plăcute. Ceea ce suntem convinşi că va participa efectiv la realizarea unor vinuri de o calitate deosebită. Vor fi nişte vinuri cu arome intense, cu multă prospeţime. O să prezinte o aciditate ceva mai ridicată.

Pentru a obține un vin de o calitate superioară, perioada optimă de fermentare a mustului este de 2-3 săptămâni, timp în care temperatura trebuie să fie constantă, între 15 și 18 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vremea rea a întârziat coacerea strugurilor, dar enologii spun că vom avea o producție de calitate și un vin deosebit