Antena Meniu Search
x

Video Sri Lanka: plaje de vis, junglă și safire. Un sejur de poveste în această destinație exotică a Asiei pleacă de la 1.200 de euro

O nouă destinație exotică din Asia e la mare căutare în rândul românilor: Sri Lanka. Locație specială pentru cei în căutare de plaje la malul oceanului, dar și de multă aventură în junglă. De luna trecută se poate ajunge și cu avioane charter. Primele curse s-au rezervat complet în câteva zile.

de Redactia Observator

la 02.01.2022, 21:39

Vezi și

Despre Sri Lanka se spune că e singura țară din lume unde, pe de-o parte poți vedea elefanți și pe de alta, poţi înota cu balene albastre.

Alexandra Tudorica, turistă: ”Dacă te uiți în jur e ca un paradis tropical”

Turiștii se pot relaxa pe plajele fabuloase, ori se pot aventura în junglă și să admire familiile de elefanți

Faimoasă pentru safirele albastre și ceaiul de Ceylon , Sri Lanka e o destinaţie pentru orice gust. Fie că vrei să te relaxezi pe plajă, într-un resort liniştit, fie că preferi să te pierzi prin pădurile nesfârșite și verzi, ca să experimentezi jungla.

Pe acelaşi subiect

Silviu Beldeanu, manager agenţie de turism: ”Ai 2-3 parcuri naționale în care poți sa faci safari, ai cascade, ai multe plantații de orez, de ceai, iți culegi tu ceaiul, ti-l prepari”

Alexandra Tudorica, turistă: ”Elefanții sunt animalele mele preferate si m-am bucurat foarte mult că am putut să îi văd, chiar si o familie de elefanți, ceea ce mi s-a părut extraordinar”

Împrejmuită de Oceanul Indian, Sri Lanka e căutată şi pentru valurile uriaşe, potrivite pentru surfing. Iar oamenii îi primesc cu bucurie pe toţi cei care le calcă pragul.

Alexandra Tudorica, turistă:: ”M-au impresionat extrem de tare pentru că, deși trăiesc cumva în lumea a treia față de tot ce înseamnă viață obisnuită pentru noi, sunt foarte primitori, sunt foarte bucurosi, te simti cumva bine, te simti în pielea ta si e totul foarte frumos”

Viața e ieftină pentru turiști, în Sri Lanka

În acelaşi timp, e și o destinație extrem de blândă cu buzunarele: viaţa e foarte ieftină. Cu câteva sute de dolari, poţi pleca acasă chiar şi cu pietre preţioase din minele de safire ale ţării.

Silviu Beldeanu, manager agenţie de turism:Un pachet pentru o persoană plecă de la 1.200 de euro zona de plajă doar să ai în hotel să ai mic dejun demipensiune. Un gen de circuit, cam 1500-1600 de euro de persoană. Acolo clar este viața ieftină”.

De Revelion, două curse charter cu 600 de români decolează către Sri Lanka, dar o parte dintre ei se vor opri înainte în Maldive. De anul viitor însă, agenţiile de turism speră să transforme insula consideată cutia de bijuterii a Asiei într-o destinaţie la mare căutare, bazându-se pe condiţii de lux şi preţuri mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Travel » Sri Lanka: plaje de vis, junglă și safire. Un sejur de poveste în această destinație exotică a Asiei pleacă de la 1.200 de euro