Antena Meniu Search
x

Grecia oferă vacanțe gratuite turiștilor care au fost evacuați din cauza incendiilor, anul trecut. Care sunt condițiile: "Ne respectăm promisiunea"

La nouă luni după ce incendiile au devastat Rodos, Grecia a lansat primele vacanțe „gratuite” pentru miile de turiști care au fost nevoiși să părăsească insula din cauza pericolului. Care sunt condițiile pentru a beneficia de o astfel de vacanță gratuită.

de Redactia Observator

la 12.04.2024, 10:56

Grecia oferă vacanțe gratuite turiștilor care au fost evacuați din cauza incendiilor, anul trecut
Grecia oferă vacanțe gratuite turiștilor care au fost evacuați din cauza incendiilor, anul trecut - Profimedia

Începând cu această săptămână, până la 25.000 de turişti afectaţi vor fi, începând cu această săptămână, eligibili pentru despăgubiri.

„Schema este în funcțiune, așa cum a promis prim-ministrul. A fost un proces foarte complicat, nu în ultimul rând, cred, pentru că suntem prima țară din lume care face asta​”, a declarat secretarul general al ministerului grec al turismului, Myron Flouris,

Vacanță Gratuită în Grecia

În cadrul programului, persoanele care s-au cazat în hoteluri care au fost evacuate din cauza incendiilor din iulie vor putea răscumpăra vouchere electronice în valoare de până la 500 de euro pentru a acoperi costurile de cazare pe o perioadă de o săptămână. Inițiativa se va desfășura în două faze: de acum până la 31 mai și de la 1 octombrie până la 15 noiembrie.

Pe acelaşi subiect

„Orice persoană care stătea în zonele care au fost afectate de incendii este eligibilă”, a declarat Yannis Papavasiliou, care conduce uniunea hotelierilor din insulă.

El a spus că compensația va reflecta suma plătită inițial de clienți la hoteluri și va varia de la 300 la 500 de euro.

„Se va aplica doar hotelurilor, nu cazărilor private în stil Airbnb. La sfârșitul zilei, Grecia își respectă promisiunea de a-i recompensa pe toți cei care și-au pierdut vacanța din cauza schimbărilor climatice”, spune Yannis Papavasiliou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Grecia oferă vacanțe gratuite turiștilor care au fost evacuați din cauza incendiilor, anul trecut. Care sunt condițiile: "Ne respectăm promisiunea"