Antena Meniu Search
x

Video Ţara exotică unde plăteşti 1.000 de euro pentru un întreg sejur cu familia. Când poţi prinde cele mai bune oferte

Românii fac cărare în Seychelles, Maldive, Zanzibar sau Mauritius. Iar acesta e sezonul ideal pentru astfel de călătorii în destinaţii exotice. Specialiştii spun că dacă ne cumpărăm din timp aceste sejuri vor costa mai puţin decât o călătorie prin Europa.

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 17.11.2023, 22:07

Vezi și

Să pleci în ţările calde când vine iarna a devenit o modă printre români. Andra şi Andrei se topesc după vacanţele exotice, iar acum se relaxează în Seychelles. Pentru că au ştiut din timp ce vor, au plătit jumptate din preţul pe care l-ar fi dat acum. 

Vacanţe exotice cu doar câteva sute de euro

Andra, vlogger: Noi am plătit 700 de euro pe bilet, luat în luna aprilie, pentru acum, noiembrie. O noapte de cazare porneşte de la 100 de euro, noi am stat la câteva hoteluri unde preţul mediu este undeva la 250-300 de euro pe noapte, iar o masă la restaurant pentru două persoane este de minim 60-70 de euro. 

Pe Ana-Maria şi pe soţul ei i-am găsit în aeroport. Pleacă în luna de miere în Maldive. Şi ei şi au făcut rezervare cu patru luni înainte. 

Pe acelaşi subiect

Ana-Maria: Ne-am hotărât la destinaţie fiindcă mergem în honeymoon, practic, şi voiam ceva mai exotic. Este resort, pe o insulă privată. Prin agenţie, voiam să mergem la sigur cumva.   

Cu early booking, o vacanţă exotică poate ajunge să coste cât o călătorie în Europa

Adina Cojocariu, director de vânzări la o agenţie de turism: Noi recomandăm turiştilor să rezerve aceste vacanţe cu câteva luni înainte de data plecării încă din vară din lunile iunie-iulie sunt pregătite pachetele pentru lunile din iarnă, începând cu noiembrie până în martie-aprilie anul următor. Diferenţele cu pachetele de sărbători, de Crăciun şi de Revelion sunt cu aproximativ 25-30% mai scumpe faţă de aceeaşi destinaţie dacă ar fi să călătorim în luna februarie, de exemplu. 

De exemplu Mauritius. Dacă plecăm de sărbători, vom cheltui 1.300 de euro de persoană pentru şapte nopţi de cazare şi avion. Dacă mai aşteptăm, am putea salva 300 de euro de persoană, în luna februarie. Pentru vacanţele de la începutul anului următor, perioada de early booking se încheie acum, la finalul lunii noiembrie. 

Ingrid Tîrziu, reporter Observator: Românii au prins apetitul şi pentru circuitele exotice. Specialiştii spun că în acest an, interesul românilor pentru astfel de vacanţe a crescut cu 30%. De obicei, vacanţele de acest gen pornesc de la 2000 de euro şi includ bilet de avion, cazare, dar şi alte facilităţi. 

Experienţele inedite sau aventurile sunt la mare căutare

Florin Ionescu, consultant în turism: Pentru a merge într-un safari recomand cu siguranţă un circuit cu însoţitor de grup. Pachetele de circuite pentru safari pornesc de la 3000 de euro de persoană loc în cameră dublă. Recomandăm agenţiile care au expertiză în acest domeniu şi care pot oferi garanţia securităţii. 

Si ofertele last minute sunt o variantă bună. O vacanţă de sărbători în Thailanda, de 9 nopţi, costă acum 1.400 de euro de persoană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Ţara exotică unde plăteşti 1.000 de euro pentru un întreg sejur cu familia. Când poţi prinde cele mai bune oferte