Antena Meniu Search
x

Video "Nici noi nu înţelegem de ce este acest trend". Românii cumpără tot mai multe vacanţe la capătul lumii. Care sunt destinaţiile-vedetă în 2024

Nu ne mai sunt de-ajuns destinaţiile exotice, le căutăm pe cele de la capătul lumii. China, Japonia, Africa, India, Mexic sunt destinaţiile-vedetă pentru 2024. Turiştii caută cele mai bune oferte la târgurile de profil şi spun că miile de euro pe care le dau pe un astfel de sejur... merită! Au strâns bani pentru vacanţa vieţii lor. 

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 07:05

Vezi și

Constantin Vasile visa de mulţi ani că va ajunge la Zidul Chinezesc Târgul de turism  la Romexpo a fost ocazia perfectă pentru a-şi îndeplini dorinţa. A dat 4.000 de euro pe un sejur de două săptămâni, dar spune că merită: va trăi vacanţa vieţii alături de soţie.

Constantin Vasile, turist: "Strângem bănişorii."

Reporter: "Când plecaţi?"

Constantin Vasile: "Exact de ziua mea, în septembrie voi fi în avion cu şampanie şi sperăm să fie bine."

Pe acelaşi subiect

Căutate sunt şi biletele pentru Africa. Preţurile pentru cele două destinaţii pornesc de la 1800 de euro pentru un sejur de 2 săptămâni.

Andrei Călăruşanu, director agenţie de turism:"Nici noi nu înţelegem de ce este acest trend, dar avem aproape plin. Mai avem câteva locuri în toamnă, anul 2024. Mai sunt cred că vreo 2-3 locuri. Pe lângă China, am început să vindem şi Africa de Sud, Srilanka."   

Călătorii exotice la preţuri piperate

Cei care nu se uită la bani, pun degetul oriunde pe hartă şi merg peste mări şi ţări.

Alin Stan, reporter Observator: "Pe lângă China, Japonia sau Nepal, turiştii români vor să plece în 2024 şi în alte destinaţii. SUA, Coasta de Est este una dintre cele mai căutate. Preţul porneşte de la 3.700 de euro pentru 7 nopţi de cazare. De asemenea, Mexicul, Coasta de Est şi Cuba sunt alte destinaţii în care românii vor să-şi petreacă vacanţa."

India este căutată pentru experienţele spirituale. Preţul unui pachet turistic porneşte de la 3.000 de euro de persoană.  Practic, nu doar locurile exotice sunt vânate la ofertă, ci şi destinaţiile aflate la capătul lumii. 

"Japonia. Îmi doresc foarte mult, dar să vedem. În funcţie de posibilităţile financiare. Sunt cam scumpe." 

"De vreo 4 ani tot visăm la Maurittius, dar ne-a oprit Covidul si acum am zis să oferte sunt." 

Adina Cojocariu, agenţie de turism: "Avem pregătite destinaţii precum Japonia la festivalul Sakura, unde turiştii pot merge să viziteze şi splendoarea cireşilor înfloriţi. Destinaţii precum India, unde turiştii se pot bucura inclusiv de o vizită la o familie de indeni."

Faţă de anul trecut, cererea a crescut cu mai bine de 10% pentru astfel de vacanţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » "Nici noi nu înţelegem de ce este acest trend". Românii cumpără tot mai multe vacanţe la capătul lumii. Care sunt destinaţiile-vedetă în 2024