Antena Meniu Search
x

Video Târgul de Crăciun de la Bruxelles. Mii de oameni au luat la pas străzile pentru a se bucura de luminiţe, muzică şi bunătăţi

Observator îţi arată cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Reporterii noştri au fost la Budapesta, la Praga, la Viena şi am ajuns şi la Bruxelles. În capitala Belgiei sunt mii de luminiţe, căsuţe decorate şi un brad uriaş. Aici, sărbătorile de iarnă sunt parcă mai colorate, iar gofrele şi ciocolata caldă îi fac pe turişti să uite de temperaturile cu minus. 

de Redactia Observator

la 23.12.2023, 19:36

Vezi și

În inima Europei, mii de oameni au luat la pas străzile acoperite cu piatră cubică din Bruxelles. În centrul oraşului, în celebra Grand Place, una dintre cele mai frumoase pieţe din Europa, târgul de Crăciun atrage turiştii ca un magnet. Are şi cu ce.

"Bradul pus anul aceasta în piaţa mare din Bruxelles măsoară 22 de metri. A fost plantat în 1970, iar în cele cinci decenii a crescut atât de mare încât a devenit neîncăpător pentru grădina din care a fost luat. Autorităţile locale spun, însă, că odată cu terminarea târgului de Crăciun şi a perioadei sărbătorilor, acesta se va transfoma în diverse obiecte din lemn", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

În aer pluteşte mirosul de scorţişoară, iar căsuţele comercianţilor care vând tot felul de bunătăţi dar şi obiecte artizanale strălucesc la fel de puternic ca miile de luminiţe colorate.

"Unul dintre principalele puncte de atracţie ale Târgului de Crăciun de la Bruxelles este acesta: vorbim despre scena naşterii Domnului. Amplasată chiar în piaţa mare din oraş. Locul cel mai căutat pentru cei care vizitează târgul pentru a-l fotografia", transmite Clara Mihociu, reporter Observator.

Am găsit aici şi români stabiliţi în străinătate. Sunt încântaţi de ce văd dar visează tot la sărbătorile de acasă.

Româncă: Foarte frumos! Am venit să le arăt copiilor, după cum se vede, e foarte aglomerat, sunt foarte mulţi turişti.

Nu doar pentru turişti, Târgul de Crăciun de la Bruxelles este deja o tradiţie.

Comerciant: Sunt aproape 25 de ani de când suntem aici, la Târgul de Crăciun. Vindem globuri de Crăciun. Sunt făcute prin suflarea sticlei şi vin din ţara mea, Ucraina. Am clienţi care se întorc în fiecare an să cumpere un glob diferit. Acesta este unul special, unul mare. E făcut în totalitate din sticlă, manual. Pictat şi decorat manual.

La lăsarea serii, un spectacol de lumini a acoperit clădirile din Bruxelles.

Anual, peste două milioane şi jumătate de turişti vizitează capitala Belgiei. Mulţi dintre ei ajung în această perioadă, să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Travel » Târgul de Crăciun de la Bruxelles. Mii de oameni au luat la pas străzile pentru a se bucura de luminiţe, muzică şi bunătăţi