Antena Meniu Search
x

Video Timișoara se promovează ca destinație premium. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de când a devenit Capitala Europeană a Culturii

Capitala Europeană a Culturii de anul acesta, Timişoara, se promovează ca o destinaţie premium, cu preţuri mari și servicii pe măsură. O jumătate de milion de turişti sunt aşteptaţi acolo în următoarele luni. Oamenii de afaceri din industria ospitalităţii se laudă că au pregătit locuri de cazare, cluburi şi baruri după modelul celor mai extravagante metropole  de pe continent. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 01.02.2023, 09:03

Vezi și

Proprietarii de restaurante, cafenele şi hoteluri din Timiş se aşteaptă să aibă localurile şi camerele mereu pline anul acesta. 10 mii de locuri de cazare din Timişoara şi împrejurimi aşteaptă turiştii care vor veni la evenimentele organizate în capitala europeană a culturii.

Corina Macri, președinte HoReTim: Suntem pregătiţi pentru acest eveniment. Timişoara să fie un oraş plin de turişti, să nu mai avem spaţii de cazare, restaurantele să fie pline de oaspeţi, să fie un oraş viu. 

Două clădiri de epocă, restaurate şi transformate într-un hotel

Turiştii care vor veni la Timişoara sunt aşteptaţi în hoteluri clasice, dar şi în cele de tip boutique. Sau se pot caza chiar în centrul istoric al Timişoarei. Două clădiri de epocă au fost restaurate şi transformate într-un hotel cu design deosebit: modern în interior şi boem la exterior. O investiţie de peste 8 milioane de euro. 

Pe acelaşi subiect

Darius Jumanca, proprietar hotel: Cam 35% din clădirile vechi au fost păstrate, s-au folosit inclusiv materialele din demolare ca să reconstruim restul. Noi avem un grad de ocupare foarte mare şi în acest moment pentru că Timişoara este în primul rând un oraş de business.

Cât costă o noapte de cazare în Timișoara

Un oraş de business, boem, cultural şi modern ...dar nu ieftin. 

Iulia Pop, reporter Observator: În medie, preţurile pentru o noapte de cazare au crescut în ultimele luni cu 20 – 30%. O cameră dublă într-un hotel clasic costă aproximativ 300 de lei, dar poate ajunge până la 450 şi chiar 800 de lei. În apartamentele vândute în regim hotelier o noapte de cazare porneşte de la 200 de lei.

O camera standard, care în acest moment are un preţ între 600 şi 700 de lei, în funcţie de ocupare, înainte de modificările din acest an putea să fie între 500 şi 600 de lei. 

Dominic Fritz, primar Timişoara: Nu cred că vrem să fim o destinaţie low cost în care să vină grupuri pe foarte puţini bani pentru că vrem ca turismul să fie sănătos şi pentru economia locala. 

Simion Giurcă, Asociația pentru Promovarea Timișoarei: Am cerut să oferim excelenţă, pentru că excelenţa nu are preţ. Dorinţa noastră este să poziţionăm Timişoara ca o destinaţie turistică atât pentru business travel şi în domeniul de leisure. 

Iar şansa Timişoarei este uriaşă, dacă luăm ca exemplul oraşul Sibiu, care, la 15 ani de când a fost Capitală Europeană a Culturii, încă se promovează şi se vinde extrem de bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Timișoara se promovează ca destinație premium. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare de când a devenit Capitala Europeană a Culturii