Antena Meniu Search
x

Topul celor mai atractive țări din lume pentru turism. Șase dintre primele 10 se află în Europa

Statele Unite au fost desemnate drept cea mai bună țară din lume pentru călătorii și turism în 2024 de către Forumul Economic Mondial. Șase dintre primele 10 țări de pe listă se află în Europa.

de Redactia Observator

la 27.05.2024 , 23:18

Topul celor mai atractive țări din lume pentru turism. Șase dintre primele 10 se află în Europa
Topul celor mai atractive țări din lume pentru turism. Șase dintre primele 10 se află în Europa - Shutterstock

Clasamentul este determinat de o gamă largă de criterii, printre care infrastructura, resursele naturale, durabilitatea, disponibilitatea forței de muncă și prețurile. Datele WEF se concentrează pe turism - afacerile hotelurilor, aeroporturilor, atracțiilor, companiilor aeriene și altele asemenea - nu doar pe ceea ce înseamnă să fii turist, punctează CNN.

Șase dintre primele 10 țări de pe listă se află în Europa, Spania fiind pe primul loc la nivel general.

Europa, o destinație rezistentă

Articolul continuă după reclamă

Raportul numește continentul „o destinație rezistentă, cu fluxuri de călătorie intraregionale puternice" și îi acordă note mari pentru conectivitatea feroviară. Europa câștigă și pentru că are economii puternice, o poziție bună a monedei euro și a lirei sterline și pentru probabilitatea ca europenii să călătorească mai mult - ceea ce, la rândul său, înseamnă că vor cheltui bani.

Pe acelaşi subiect

Franța a obținut un punctaj ridicat, ocupând poziția a patra în clasamentul general. Franța știe că are ochii lumii ațintiți asupra sa înaintea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din acest an.

Cele mai puternice pașapoarte

Un alt factor luat în considerare este puterea multor pașapoarte europene. În fiecare an, Henley Index clasifică cele mai puternice pașapoarte din lume, iar datele acestora au fost incluse în raportul WEF. Pentru 2024, șase țări împart locul întâi în clasament - Franța, Germania, Italia, Japonia, Singapore și Spania. Cinci dintre aceste națiuni apar în top 10 al WEF, iar Singapore ocupă un respectabil loc 13.

Primele 10 țări pentru turism, conform Forumului Economic Mondial:

1. Statele Unite ale Americii

2. Spania

3. Japonia

4. Franța

5. Australia

6. Germania

7. Regatul Unit

8. China

9. Italia

10. Elveția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Travel » Topul celor mai atractive țări din lume pentru turism. Șase dintre primele 10 se află în Europa