Antena Meniu Search
x

Video Transalpina, magnet pentru iubitorii de munte, în minivacanţa de Rusalii. Ce peisaje de vis găsesc turiştii la cota 2000

Unii dintre pasionaţii de plimbări pe trasee montane au hotărât să îşi petreacă o parte din minivacanţa de Rusalii, pe cea mai înaltă şosea din ţară. Transalpina este destinaţia perfectă pentru turiştii dornici de drumeţii şi de selfie-uri spectaculoase în vârful munţilor. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.06.2022, 16:27

Vezi și

Vremea este încă neprietenoasă pentru turişti, dar cu toate acestea, foarte mulţi iubitori ai muntelui au început să urce spre creste. 

Dacă aveţi în plan să urcaţi pe Transalpina, trebuie să ştiţi că veţi avea nevoie de îmbrăcăminte adecvată, deoarece temperaturile sunt destul de scăzute. Spre exemplu, duminică la prânz, la peste 2000 de metri altitudine se întregistrau undeva la 10 grade Celsius. 

Ce pot face turiştii pe Transalpina 

Turiştii pot să exploreze frumuseţile muntelui, să facă drumeţii, să poposească şi la stâne, acolo unde pot gusta din preparatele ciobăneşti, pregătite chiar în faţa oamenilor. Iubitorii muntelui pot să şi înopteze la stână. Cazarea este gratuită, dar condiţiile sunt însă ca în transhumanţă. 

Pentru cei care vor ceva mai modern, se pot caza în pensiunile din Rânca sau din Obârşia Lotrului. Aici, o cameră costă între 150 şi 300 de lei, de Rusalii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Transalpina, magnet pentru iubitorii de munte, în minivacanţa de Rusalii. Ce peisaje de vis găsesc turiştii la cota 2000