Antena Meniu Search
x

Video Vacanţe Crăciun 2021. Destinaţiile exotice, preferate de români în perioada sărbătorilor de iarnă

Moş Crăciun va veni cu un cocktail cu umbreluţe pe plajă pentru mulţi români. În loc să rămână aici, la frig, preferă să plece de sărbători în locuri în care zăpada se vede mai degrabă în filme. Dubai, Kenya şi Maldive sunt doar câteva dintre destinaţiile cele mai căutate.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 17.11.2021, 20:45

Vezi și

Tot mai mulţi români dau frigul de la noi pe căldura de la alţii. "Cred că din punctul de vedere al numărului, Dubaiul, Maldive, Kenya, cu Republica Capului Verde, mai ales că poţi face şi plajă şi safari, Egiptul. Deci da, cred că, în general, românii vor să meargă la cald", spune Alin Burcea, CEO agenţie de turism. La gura sobei nu e pentru Gabriela. Pentru 5.000 de lei îşi va face vacanţa de iarnă pe plajă. "Probabil e ciudat să faci Revelionul în costum de baie, dar îmi doresc acest lucru", mărturiseşte Gabriela Malcinschi, turistă. 

Vacanţe Crăciun 2021. Tarife şi oferte pentru toate gusturile 

"Tarifele noastre pleacă de la 1.000 - 1.200 de euro, iar pe partea de Crăciun şi Revelion, tarfiul este puţin mai crescut. Cu 1.500 de euro poţi să călătoreşti în Republica Dominicană, Maldive, Zanzibar, la un hotel foarte bun de 4 sau 5 stele de Revelion", explică Octavian Buzdugan, agent de turism.

Egipt, printre destinaţiile favorite. Cerere cu 700% mai mare faţă de 2019

Charterele către Egipt au fost cele mai căutate anul acesta, cererea fiind cu 700% mai mare ca în 2019, înainte de pandemie. Taromul, spre exemplu, îşi închiriază toată flota pentru zboruri charter. "Zborurile deja au început, charterele deja sunt oragnizate. Compania naţională a fost printre primele anul trecut, când a început pandemia, care s-a orientat strategic către zborurile charter", a declarat Marius Popescu, purtător de cuvânt Tarom.

În momentul de faţă, nicio companie aeriană din România nu are în flota proprie un avion lung curier. Asta înseamnă că agenţiile de turism sunt nevoite să colaboreze pentru zborurile lungi, cum ar fi cele către Maldive, cu operatori aerieni din străinătate, din ţări precum Bulgaria. Din România, ultimul astfel de avion a dispărut în 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Vacanţe Crăciun 2021. Destinaţiile exotice, preferate de români în perioada sărbătorilor de iarnă