Antena Meniu Search
x

Video Vremurile de odinioară, retrăite într-un sat din Neamţ. Patru case construite manual aşteaptă turiştii într-un loc de basm

Un sătuc parcă desprins din paginile unei cărţi de poveşti a fost creat într-o comună din judeţul Neamţ. Turiştii care vin în acest loc de basm sunt aşteptaţi de gazde la un adevărat ospăţ, cu bucate tradiţionale. Iar atmosfera este completată de războinici şi domniţe ca-n vremuri de demult.

de Redactia Observator

la 14.11.2021, 19:55

Vezi și

Turiştii vin din toate colţurile ţării pentru a trăi o experienţă inedită în sătucul turistic construit de familia Buta. Patru case, făcute manual din pământ, piatră și lemn îi aşteaptă pe oaspeţii care vor să petreacă o noapte ca în vremurile de odinioară. 

Mihaela Buta, gazdă ansamblu turistic: Dorim să oferim o altfel de cazare, o cazare în care să experimentezi. Să vezi cum trăiau străbunii noştri de altă dată. Fiecare căsuţă are câte o poveste pentru că fiecare căsuţă este a unui războinic. 

Iar pentru ca povestea să fie completă, turiştii sunt invitaţi de domniţe şi războinici din vremuri apuse la un spectacol aparte.

Mihăiţă Paraschiv, războinic: Noi facem reconstituire istorică pe perioada antică şi perioada medievală. 

Pe acelaşi subiect

Valentin Iancu, razboinic: Am făcut tot felul de scene de luptă. Am filmat mai multe povestioare legate de istoria locului. 

Relaxare într-un loc feeric

După spectacol, oaspeţii au parte de un ospăţ pe cinste, cu bucate tradiţionale. 

Mihaela Buta, gazdă ansamblu turistic: Ciorbiţe, tocăniţe, avem reţeta case, reţete vechi. Îi aşteptăm cu un pahar de vişinată, afinată.

Turist: Foarte gustoase, tradiţionale, mă încântă. O să mai vin şi a doua oară aici. 

Turist: Lumea să vadă şi să retrăiască un pic atmosfera din vremuri şi mâncarea e tradiţională. Foarte frumos.

Şi cei mici au unde să se distreze. Copiii au un loc de joacă special amenajat unde pot găsi şi câteva animale. O noapte în acest loc de poveste costă între 300 şi 500 de lei. Preţul include micul dejun şi accesul la saună şi ciubăr.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Travel » Vremurile de odinioară, retrăite într-un sat din Neamţ. Patru case construite manual aşteaptă turiştii într-un loc de basm