Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Observator, la cea mai fierbinte graniţă din lume. Transmisiuni în direct și reportaje în exclusivitate de pe linia posibilului front dintre Rusia şi Ucraina

Bat tobe de război la doar câtiva pași de România. Granița dintre Ucraina și Rusia a devenit unul dintre cele mai fierbinți puncte de pe harta mondială, iar negocierile care au ca scop evitarea conflictului armat nu au dat rezultate.

de Redactia Observator

la 19.01.2022 , 14:02

Observator, la cea mai fierbinte graniţă din lume. Transmisiuni în direct și reportaje în exclusivitate de pe linia posibilului front dintre Rusia şi Ucraina Observator, la cea mai fierbinte graniţă din lume. Transmisiuni în direct și reportaje în exclusivitate de pe linia posibilului front dintre Rusia şi Ucraina - Antena 1

O echipă specială a Observator, formată din Laurențiu Rădulescu, reporter, și Cosmin Herea, cameraman, se află pe linia posibilului front dintre Rusia şi Ucraina și transmite, de la fața locului, poveștilor românilor prinși în zona de conflict, imagini în exclusivitate, precum și interviuri cu oficiali. Aceste imagini pot fi urmărite şi pe site-ul observatornews.ro.

"Cea mai bună prietenă a noastră este vesta anti-glonţ. Undeva la 5-6 kilograme, cu tot cu plăcile balistice", a declarat Laurențiu Rădulescu, la plecare. Fâşia Gaza, Afganistan şi Cairo au fost printre cele mai periculoase zone în care Laurenţiu Rădulescu a ajuns de-a lungul timpului. În vara anului trecut, echipa specială Observator, formată din Laurențiu Rădulescu, reporter, și Cosmin Herea, cameraman, a realizat o serie de reportaje cutremurătoare din iadul incendiilor care au cuprins Grecia. 

Discuţiile despre o eventuală invazie a Rusiei în Ucraina pe modelul celei din Crimeea au început să circule în toamna anului 2021, când Rusia a început să mobilizeze trupe şi tehnică militară în apropiere de graniţa de est a Ucrainei. 100.000 de oameni ar fi deja acolo pregătiţi în orice clipă să intervină. La sfârşitul lunii noiembrie, planurile Rusiei au început să pară tot mai credibile după ce Ucraina ar fi descoperit un plan de invazie pentru 1 decembrie. 

Articolul continuă după reclamă

NATO şi Statele Unite au reacţionat şi au ameninţat Rusia cu sancţiuni economice severe iar Joe Biden şi Vladimir Putin au discutat de două ori în încercarea de a detensiona situaţia. A fost, însă, imposibil să se pună de acord. Nici cele 4 zile de negocieri-maraton de zilele trecute susţinute la Geneva şi Bruxelles între Rusia, SUA, UE şi OSCE nu au dat vreun rezultat. „Tobele războiului bat cu putere”, a spus un înalt diplomat american.

Deşi neagă o intenţie de a intra în Ucraina, Rusia are o listă de pretenţii pentru a se retrage de la graniţa Ucrainei. Cere garanţii scrise că Ucraina, Moldova şi Georgia nu vor adera la NATO şi cere Alianţei să-şi reducă prezenţa militară de pe flancul estic. Deşi favorizează calea dialogului, sunt, totuşi, printre puţinele lucruri pe care Washingtonul nu este dispus să le negocieze. 

OBSERVATOR. Despre Oameni. Știrile așa cum trebuie să fie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Primiţi prime sau alte beneficii de la angajator, de sărbători?
Observator » TV » Observator, la cea mai fierbinte graniţă din lume. Transmisiuni în direct și reportaje în exclusivitate de pe linia posibilului front dintre Rusia şi Ucraina