Antena Meniu Search
x

Video Știrile zilei, 14 iulie 2022. Amendă-record pentru Blue Air; Au fost publicate rezultatele admiterii la liceu

Știrile zilei, 14 iulie 2022, prezentate de Alessandra Stoicescu.

de Redactia Observator

la 14.07.2022, 19:21

Știrile zilei, 14 iulie 2022

1) Compania Blue Air a fost amendată de Protecţia Consumatorului cu 2 milioane de euro, după ce în ultimul an a anulat peste 11.000 de zboruri. Aceasta e cea mai mare amendă dată vreodată unui operator economic.

2) Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele privind admiterea la liceu. Subiectele uşoare de la Evaluarea Naţională au făcut ca mediile elevilor să fie foarte mari, iar note de peste 9,50 să nu mai poată asigura un loc la un liceu de top.

3) Autorităţile au prelungit termenul de recenzare până pe 24 iulie. Chiar dacă la nivel naţional rata recenzării este de 84 la sută, în unele zone situaţia este critică. În Capitală doar puţin peste jumătate din populaţie a completat formularul.

4) Un elicopter cu patru persoane la bord s-a prăbuşit în mare, în Grecia, în timpul misiunii de stingere a incendiilor din insula Samos. Două persoane au murit: copilotul care avea dublă cetăţenie română şi moldoveană, şi un grec. 

5) Ucraina a rupt relaţiile diplomatice cu Coreea de Nord după ce regimul de la Phenian a recunoscut republicile separatiste Doneţk şi Luhansk. Până acum doar Siria şi Rusia mai recunoscuseră independenţa celor două entităţi teritoriale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Update » Știrile zilei, 14 iulie 2022. Amendă-record pentru Blue Air; Au fost publicate rezultatele admiterii la liceu